Miért mondja mindenki, hogy burgonya, főleg hivatalos helyeken? Nem lenne egyszerűbb, a krumpli megnevezés?
Az 1-es 2-es válasz között vagyok félúton, úgy, hogy élelmiszerekkel foglalkozom, tehát alapból a burgonyát használom 30 éve , nekem ez tök olyan mint a krumpli, nem hivataloskodó. Egyszerűen ez a neve.
Akármennyire is az egész országban ismert, és elfogadott a krumpli, nem fogja átvenni a burgonya helyét.
Kb. mint a sertés, meg a disznó. Senki nem fogja azt mondani, hétvégén voltam egy jó sertésvágáson, de a kópos reklám újságban se fogsz olyat látni, hogy akciós disznólapocka. :)
Krumplit "hivatalos" szövegben is láttam már, ott kicsit tágabbak a határok, de 90%-ban a burgonyát használjuk.
Viszont mégsem teljesen mindegy, hogy melyiket használjuk, mert nagykereskedésben pl. kirívó az a maradék 10%, furcsa, nem igazán használatos.
Nevezhetned 'csucsor'-nak is, vagy akar 'ebszőlő'-nek :)
Azert burgonya, mert a biologia igy nevezte el - burgonyafélék ... ez egy novenycsoport meghatarozasa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!