Miket főznétek, ha gyümölcsöt és cukrot nem ehetnétek, és zöldségből is csak a megadottakat? (lent kifejtem)
Frissen diagnosztizált fruktóz intoleranciás vagyok, és a terhelés óta kb semmit nem tudok megenni ami rostos, zöldség, vagy gyümölcs. Egy ideig még ez lesz amíg el nem lehet kezdeni visszavezetni pár dolgot.
Ebből lehet válogatni:
zöldségek: cukkini, madársaláta/ruccola/fejes saláta, uborka, spenót, mángold
gabonafélékből a nem rostosakat bírom, szóval főleg sima liszt, talán a kölest kis mennyiségben...
tejtermékek jöhetnek, tojás, húsok, zsírok, olajos magvak is.
Levesbe ha belefő pár zöldség az nem baj, de a hagymát sem bírom sajnos meg a fokhagymát sem...
Szintén fruktózos vagyok, "üdv" a klubban :D
Bár nem ugyanazok vannak tiltólistán mint nálad, de mondom, hogy én miket szoktam készíteni, amit elbírok
Bundázott cukkini: a bunda egy tejes, lisztes, tojásos bunda, kedved szerint bővítheted fűszerekkel, bár én csak sót használok bele
Rántotta:megspékelheted bármilyen zöldséggel, hússal, rukkolával és baconnel a kedvencem
Tojásos nokedli, hozzá mehet fejes saláta: egyszerű, de nagyszerű
Csülök terrin:eheted kenyérrel, akkor még a körettel sem kell bajlódni.
Csirke spenóttal és fetával feltekerve: ecetes saláta jó lehet ehhez is köretnek.
Sajtos rizzsel töltött mángold
Pizza:azt teszel rá amit akarsz, könnyen lehet változatossá tenni.
Hirtelen ennyi :)
Jaj de jókat írtál!! Köszi :)
Neked mikor diagnosztizálták,és mennyi idő után lettél jobban ha megkérdezhetem??
Huh, nem irigyellek :(
Nekem hasmenésem volt, hozzá pedig iszonyú verejtékezés. Amint éreztem hogy menni kell a mosdóba azonnal levert a víz, facsarni lehetett a pólómból. Emellett pedig az állandó rossz közérzet, puffadás stb.
Fejlemények: olyan szarul voltam, hogy a dietetikus azt mondta 2-3 hétig minimum a zöldségeket, rostos ételeket, gyümölcsöket ki kell zárni. Tehát 0-ról indítani.
Főleg hús+rizs kombót beszéltünk, de várok így további teljesen zöldségmentes rostszegény recepteket is :)
Sziasztok,
1 éve lett pozitív a tesztem. A dokim annyit mondott, h kerüljem. Gyümölcsöket egyáltalán nem eszek, zöldségeket is nagyon keveset. Tejtermék szintén kerülős.
Szinte enni nem merek, mert állandóan puffadok és nem szűnik meg.
Pár hónapja komplex enzimekkel kísérletezek, de nagyon magam alatt vagyok emiatt. Nagyon egysíkúan étkezem, pogácsákon meg ilyen vackokon élek.
Bármilyen tanácsot szívesen fogadnék, mert ez így nem élet. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!