Tudnátok írni nekem egészséges élelmiszereket, amiket kifejezetten szerettek?
Sziasztok!
Úgy érzem, hogy muszáj lesz egy kicsit változtatnom az étkezésemben. Mindig is finnyás voltam sajnos, viszont mostanság csak pár féle ételt szoktam megenni, amik nem biztos, hogy a legegészségesebbek. Hiába mozgok rendszeresen, tudom, ez nem lenne elég.
Tehát megkérlek, hogy írjátok le az általatok kedvelt egészséges élelmiszereket. (nem ételeket)
Előre is köszönöm :)
Hogy őszinte legyek, nem vagyok tapasztalt a témában. De a leginkább azokra az ételekre gondoltam, amik nem tartalmaznak túl sok zsírt
Akkor most étel vagy élelmiszer? :)
Cukkini minden verzióban... :)
Most van szezonja, 150 ft kilója.... rengeteg mindent tudsz belőle csinálni.
A zsír egészséges, csak normális mennyiséget kell belőle fogyasztani.
Én kedvenceim:
málna
kajszibarack
őszibarack
görögdinnye
uborka
paradicsom
padlizsán
cukkini
zöldbab
spárga
bab
lilakáposzta
hagyma
csirke: csak a comb
marhahús: lábszár, néha steak
disznó: tarja, csülök
kacsa: comb, mell
lazac
pisztráng
rák kagyló polip (de ezek kevés helyen kaphatók frissen, és aranyárban vannak)
érlelt sajtok
túró + tejföl
kovászos kenyér
mandula
dió
mogyoró
Biztos sokat kihagytam így is
Bab, pl hagymás babként, de leves, főzelék, pizzafeltét, stb formájában is nagyon szeretem, ráadásul egészséges növényi fehérjeforrás.
Savanyúságok, néha van, hogy nem is ételt találom ki, hanem azt, hogy milyen savanyúságot szeretnék enni, és hozzá választok ételt. Ha a hús, köret, savanyúság arány az utóbbi felé mozdul el, akkor az bármilyen hagyományos ételt egészségesebbé tud tenni(pörkölt, rántott hús, sült húsok stb).
Natúr savanyított tejtermékek, mint joghurt, kefir, görög joghurt stb. magukban vagy kevés gyümölccsel, müzlivel.
Paradicsom, barack
Imádom őket 😍
Baranyborda grillezve, brutal salataval.
Borju paprikas, gesztenye lisztbol keszitett galuskaval.
Spenot tukor tojassal.
Balatoni fogas egyben sutve, zoldsalataval.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!