Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Furcsán érzem az ételek...

Furcsán érzem az ételek ízeit, tapasztalt már somebody ilyet?

Figyelt kérdés

Bocs a kérdésben az angol szóért, de én már belefáradtam a "valaki" szinonímáit keresgélni.

Na de:

Csak a sós ételeknek másabb az íze. Sőt, nem is az ízük más, hanem egy nagyon kellemetlen, "szúrós" mellékíz társul hozzájuk. A főtt sós ételeknél mindig ugyanúgy jön elő, tök mindegy, hogy egymástól akár nagyon különböző ételeket eszem. (pl. rántotthúst, vagy krumplifőzeléket.) A különféle sós alapanyagoknál is jelen van: a tojásfehérjénél a legelviselhetetlenebb, a tükör és a főtt tojást már meg sem tudom enni. A hagymánál és a fokhagymánál is borzalmas. Húsok közül a sertés darálthús a legnagyobb buktató, olyan ételeket, amelyekben szerepel, már nem is fogyasztok.

Ez kb. másfél hónapja tart, azt reméltem majd magától elmúlik, de nem. Volt valakinek hasonló tapasztalata? Vagy esetleg valakinek tippje, hogy mi lehet ez a borzalmas mellékíz? Mindenképp orvoshoz fogok menni, csak előbb meg szeretnék bizonyosodni róla, hogy más is járt-e már így, esetleg ki is tudott lábalni belőle. Mert ha konkrétan el tudom mondani az orvosnak, hogy mi a bajom, ő is könnyebben tud segíteni.

#sosetelek #furaiz #mellekiz #kellemetlenmellekiz
2021. júl. 17. 09:22
 1/10 anonim válasza:
59%
Már pedig ezzel a somebodyval egy idióta szintjére süllyedtél le és innentől nem tudlak komolyan venni
2021. júl. 17. 09:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Voltál covidos? A szaglás/ízlészavar ennek a tünete is lehet (nekem pl. volt egy ismerősöm, aki tüntmentesen átesett rajta, de gyanítja, hogy ez volt, mert utána hónapokig fura volt)
2021. júl. 17. 09:29
 3/10 anonim ***** válasza:
93%

Furcsán érzem az ételek ízeit, tapasztaltál már ilyet?

Furcsán érzem az ételek ízeit, tapasztalt más is ilyet?

Furcsán érzem az ételek ízeit, van így más is ?

Furcsán érzem az ételek ízeit, egyedül vagyok ezzel?

STB

2021. júl. 17. 09:40
 4/10 A kérdező kommentje:

Tudtommal nem voltam, de persze lehet, hogy átestem rajta tünetmentesen. Lehetséges, hogy ez a covid utószele lenne?

2021. júl. 17. 09:49
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a covid okozhat ilyen szaglás és/vagy ízleléskáoszt.
2021. júl. 17. 10:00
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nézess egy ellenanyag szintet és megtudod.

Én covidosokat hallottam ilyenekre panaszkodni.

2021. júl. 17. 10:00
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket. Mostmár legalább tudom mihez kötni a problémámat.
2021. júl. 17. 10:10
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam covidos, nekem pár hétig minden ételnek ugyanolyan, borzalmas íze volt, egy ugyanolyan szaggal, pár napig egy falatot sem bírtam lenyelni. Egy hét után enyhültek a tünetek, aztán lassan teljesen elmúlt. Másoknál egész másképp zavarodott össze az ízérzékelés, és az időtartamuk is nagyon változó, de nyilván a háziorvos majd felvilágosít, mert a gyakoris diagnózis nem 100%-os!
2021. júl. 17. 11:59
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
ha kávénál is érzel fura mellékízt, szagot, akkor szinte biztos hogy covid hatás
2021. júl. 17. 23:59
 10/10 A kérdező kommentje:
#9 én magam nem kávézok, de a környezetemben elég sokat fogyasztanak. Szóval a szagát nap mint nap érzem, de abban nincs elváltozás.
2021. júl. 18. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!