Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A hársméz mitől ilyen szemcsés...

A hársméz mitől ilyen szemcsés? Kristálycukor lenne?

Figyelt kérdés

2021. jún. 23. 16:26
 1/10 anonim ***** válasza:
98%
Nem kevertek bele kristálycukrot, nyugi. Úgy mondják ezt, hogy megikrásodott a méz. Normális jelenség, elvileg ez az "alapállapota". Mikor kinyerik a kaptárból, megmelegítik, attól lesz olyan folyós, ahogy a mézet ismerjük. De aztán idővel, és különösen pedig hideg hatására újra ikrás lesz. Ha zavar, óvatosan megmelegítheted, attól újra folyós lesz. De ne melegítsd túl, mert akkor a benne levő értékes anyagok lebomlanak. Ha csak az íze miatt eszed, akkor persze melegítsd nyugodtan.
2021. jún. 23. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A méz kristályosodása természetes folyamat, és bármilyen fajta mézzel előfordulhat.

[link]

2021. jún. 23. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
2021. jún. 23. 16:52
 4/10 Andizsuzsi ***** válasza:
0%
Mikori méz?
2021. jún. 23. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
39%
Minden méz ikrásodik. Ami nem, az nem méz, hanem cukor szirup, tehát hamisítvány.
2021. jún. 23. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
50%
5-ös: ez tévedés, attól függeön, milyen virágból készült, van olyan méz, ami ikrásodik meg van, ami nem!
2021. jún. 23. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
69%
de amúgy a méhek honnan tudják hogy csak a hársra, vagy csak az akácra, szóval egy dologra menjenek? ha útjukba kerül egy akármilyen random virág, gyomnövények ha virágoznak, nyíló dolgok, azt hogy nem keverik bele? szóval hogyhogy nem lesz mindegyik vegyes virágméz?
2021. jún. 23. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
85%

#6 Rokonom mézüzemben dolgozik.... Az ikrásodási sebesség más mindegyiknél, de minden méz ikrásodik.

#Leggyorsabban kristályosodó mézünk a repceméz: pörgetés után 2-4 héttel már teljesen szilárd halmazállapotú lesz

napraforgóméz szintén gyorsan kristályosodik: 1-2 hónap és gyönyörű sárga, kristályos méz lesz az üvegben

virágméz kristályosodása attól függ, milyen virágokról gyűjtötték a nektárt a méhek. Van, hogy hamar – 1-2 hónap alatt – kristályosodik, van, hogy 4-6 hónap kell a kristályosodáshoz

gesztenyeméz, hársméz, facéliaméz, erdei méz lassan, 6-9 hónap alatt kezd el kristályosodni

az akácméz pedig – helyes tárolás esetén – évekig folyékony marad."

2021. jún. 23. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
#7 Nincs 100% tiszta méz, természetesen más virág is kerül bele, akkor is, ha a gyártó 100% akácnak írja. Ilyen nincs. Akác virágzás esetén a méheket olyan helyekre szállítják, vagy ott tartják, ahol akác van. Az akác virág édes illata meg vonzza őket.
2021. jún. 23. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

7-es: a méhek nem akarnak "túrázni" a mézgyűjtés közben, a legközelebbi virágról gyűjtenek, amíg van mit.

Figyelik egymást, ha valamelyik sikeresen jött vissza, az eltáncolja a többinek a megfelelő irányt és távolságot, ök meg odamennek fölösleges keresgélés helyett.

Ha egy akácosba viszik őket vagy az van a közelben, akkor a legtöbben azt gyűjtik, ugyanez érvényes a hársra meg egyéb virágokra.

Természetesen mindig előfordul, hogy valamennyi egyéb növényről is gyűjtenek, de csak egész kis arányban.

2021. jún. 23. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!