Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit érdemes kezdeni négy...

Mit érdemes kezdeni négy tojásfehérjével?

Figyelt kérdés
Mostanában egyre gyakrabban csinálok madártejet. Valójában a vaníliasodót szeretem benne, ami ugyebár tojássárgájával készül. A fehérjéből készült habot is megcsinálom, mert mondhatni kötelező kiegészítője, de egyre kevesebb lelkesedéssel. Macerás, hosszú idő, villanyenergiát igényel, cukrot kell beletenni, szennyesedényt termel... és nem is rajongok érte annyira, mint a mártásért. Persze simán ki is hagyhatnám a fehérjehabot, igen ám, de akkor marad egy csomó tojásfehérjém, hiszen én a sárgája miatt törtem fel a tojást.

2021. máj. 21. 12:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
12%

Ok, kiszálltam.

Leírtam, hogy nem valami szuperfood amiről beszélgetünk. Ha fel tudod használni akkor oké, de csak azért habcsókot csinálni, vagy egy összegányolt rántottát, hogy utána azt dobjad ki, mert az meg tényleg szemét. Hát nemtomm...

2021. máj. 21. 15:42
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

11!

Én és a családom is óriási szeretettel esszük a habcsókot, nálunk aztán nem kerül kidobásra :D

Elkeserítő, hogy 2021-ben még azt kell magyarázni valakinek, hogy amit tudsz, azt ne dobd ki, hanem használd fel. Nyilván ha ti mondjuk pont nem szeretitek a habcsókot, akkor nektek ez nem jó opció, de megannyi okos dolgot írtunk korábban, amihez fel lehet használni.

2021. máj. 21. 16:38
 13/16 anonim ***** válasza:
63%
Nem kell mindenen osszekapni.Te szerinted 12-es felhasznalhato es szerintem is mig 11-es szerint nem kell ezzel foglalkozni.Nem baj ha mas a velemenye hisz nem vagyunk egyformak.Milyen jo hogy nem vagyunk vagy kulonben nagyon unalmas lenne a vilag.En multkor konkretan kiontottem mert nem volt kedvem semmit sem csinalni belole viszont nem szoktam altalaban ilyet tenni de most ilyen kedvem volt.Ha lehet en se dobok ki semmit de neha 1 evben talan egyszer megis elofordul
2021. máj. 21. 16:50
 14/16 anonim ***** válasza:
16%

Nem mondtam, hogy pazaroljon. Én is eszem tojást. Fehérjét is. Azt mondtam, hogy nem kár érte ha épp nem tudja jól felhasználni. Próbáljátok már érteni a szavaim.

Akkor a tojás héját miért nem eszed meg? Tele van kálciummal. Banán héját meg lehet grillezni. Citrom héja sütibe szuper. Légszíves ne pazarolj. Nem igaz, hogy pont neked kell ezt magyaráznom. 2021-ben.

De igen ha már így mondod. A habcsók gondolom elég egyértelmű, hogy se nem egészséges, se nem a gasztronómia csodája. Ez így ártalmas és rossz. A többi összegányolt étel legalább csak rossz.

Egészségetekre! 😁

2021. máj. 21. 16:53
 15/16 anonim ***** válasza:
47%

14!

Nézd, azt hiszem az értékelésekből is látszik, mennyi butaságot hordasz össze. Semmi baj nincs azzal, hogyha te kidobod amit mondjuk még fel lehetne használni. De hogy még reklámozod is, ráadásul egy olyan kérdés alatt, ahol pont a maradék mentés a cél, az kicsit ciki.

Pont beletrafáltál egyébként, mert az általad említetteket mind felhasználom valamilyen módon. A citrom héját valóban sütibe teszem,a tojáshéj megy a növények alá,a banánhéj pedig a komposztba.

Továbbá szerintem nem fogunk belehalni abba, ha évente pár alkalommal habcsókot eszünk ;)

2021. máj. 21. 17:46
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

14-es: írd már meg, KONKRÉTAN mi a kifogásod a nokedli ellen, ugyanis ezt sem tudom értelmezni.

Meg a rántotta sem lesz attól rossz, hogy van benne pár plusz tojásfejérje is, de ha szerinted baja van töle, INDOKOLD MEG!

A lefagyasztás szintén teljesen normális dolog, így jó ideig lehet minöségromlás nélkül tárolni, és vannak olyan ételek/sütemények, amihez meg kifejezetten tojás fehérjére van szükség.

2021. máj. 21. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!