Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Csak én aggódom túl az ilyeneket?

Csak én aggódom túl az ilyeneket?

Figyelt kérdés
Elég sok főzőműsort / videót nézek, és azt látom, hogy mennyire hanyag módon állnak hozzá a nyers húsokhoz. Mondok néhány példát. Street Kitchen videókban rendszeres az, hogy hozzányúlnak a nyers húshoz, majd azzal a kézzel belemarkolnak a sóba, amivel a végén a kész ételt is megszórják. De ott van pl Gordon Ramsay, aki nyers marha után a lánya arcát fogdossa, hogy megmutassa rajta, hol található ez a hús az állaton. És ott vannak az olyanok is, amikor ugyanazzal a húsfogóval teszik fel a nyers húst, mint amivel leveszik az elkészültet. Vagy a burgerek készítésénél a nyers hús után lazán hozzányúlnak a bucihoz, amit ráadásul ugyanarra a deszkára tesznek, amin a húst mutatták. És vágatlan a videó, szóval nincs közben semmi kézmosás, kesztyűcsere, takarítás. Én ilyenkor mindig szörnyülködök, és attól tartok, hogy étteremben is így járnak el. Ezeket csak én reagálom túl, vagy valóban veszélyesek?
2021. máj. 15. 12:18
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Életemben nem figyeltem ilyen ökörségekre, legfeljebb hús vágása után lemosom a kést és a deszkát, aztán kalap kabát. Mégsem lett soha semmi bajom. Egyébként a marha nyersen is fogyasztható.
2021. máj. 15. 12:26
 2/10 A kérdező kommentje:
Csak lehet, hogy férges
2021. máj. 15. 12:29
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
2021. máj. 15. 12:47
 4/10 anonim ***** válasza:
30%

Juj én is ilyen vagyok! Nem is szeretem ha látok mást főzni XD

Nálam nagy óvatoskodás van a nyers hússal,felvágom, elkülönítem a kést és deszkát,és azonnal kezet mosok.

De hozzá teszem,egyszer volt ételmérgezésem, ami kórházzal és egy hét brutál hányással-hasmenéssel járt,de annyira hogy majdnem megfulladtam.

2021. máj. 15. 12:50
 5/10 anonim ***** válasza:
87%

Alapvetően én nagyon odafigyelek a konyhai higiéniára, pláne a kézmosásra.

Az első példád, a sós engem is zavarna, alap hogy "koszos" kézzel nem nyúlkálok semmilyen fűszerbe mert összeáll, csomós lesz stb.

Gordonos példa szintén undorító.

A húsfogós sztorit viszont nem igazán értem. Mármint megfogom a nyers húst és beleteszem mondjuk az olajba. De azt utána forgatom, hogy minden oldala jól átsüljön, tehát inkább olajos lesz a húsfogó. Meghát épphogy csak átemelem a tányérra, annyira sok minden nem tud történni.

A bucis példáddal is egyetértek, de főleg azért mert nem örülnék neki ha a bucin nyers hús maradványt találnék.

2021. máj. 15. 12:51
 6/10 anonim ***** válasza:
78%

A példák amiket hoztál, azok nyomokban kontaminálnak, ennyivel bármilyen immunrendszer elbír, maximum egy steril szobás szervtranszplantálté nem. Szóval szerintem túl van parázva. Különösen, mert minden példa marha húsról szól, amit alapból lehet nyersen vagy félig nyersen enni. Én pl tatárbeafsteakként nyalogatom a késről a nyers húst nyers tojással :-)

A fogós problémát sem értem, a húsokat így sütöm én is, mire kiveszem a húst, a forgatások alatt a rákerülő nyomnyi baci azonnal megsül az olajban/forró levegőn. Csirkével is simán megcsinálom, marhával pláne.

A sós példa viszont teljesen jogos, mert összeáll tőle a cucc, és az gusztustalan.

2021. máj. 15. 14:47
 7/10 anonim ***** válasza:
74%

Ramsay semmi! Na és ha megfogta , belülről ő is ugyanabból az anyagból van, nem fog lefolyni tőle az arca, mint ha kinyitotta volna mellette a frigyládát! :D

Max menjen a p-csába, hogy összefogdossa, de ettől még nem lesz senkinek semmi baja. (pláne marhától)

Nézzél Jamie Olivert!!!

Mármint ha úgy döntesz, hogy sokkterápiával akarsz "kigyógyulni" a (erősen) túlzó aggodalmaskodásodból!

Hát, nekem azért kicsit fentebb van az ingerküszöböm, mint neked, (ezek szerint) de a pali úgy főz, hogy egy 5 perces videója után el kell mennem egy hosszú hétvégére valami depresszió kezelő szanatóriumba!

2021. máj. 15. 15:00
 8/10 anonim ***** válasza:
37%

7-es vagyok...

Egyébként ami ezt a húsfogót, meg a bucit illeti, én személy szerint azt a húspogácsát b@sznám vissza a készítőnek, amit átsütnek.

Mivel átsülten a száraz szar troszka.

Ja, meg az egyik kedvencem amúgy is a tatár... Szóval innentől kezdve gondolhatod mennyire izgat fel az ilyesmi...

Mikor valami Michelin csillagos étterem kínálatában látok ilyet, hogy rozé mangalica szűz, meg vaddisznó carpaccio!!!

Na nálam, az ilyenek b@sszák ki a biztosítékot!

Talán azért, mert szakmabeli vagyok, és tudom azt, hogy mi az ami tényleg veszély forrás, és mi az, ami nem.

Pl a fenti ételeket, ha látnád, hogy patika tisztaságú konyhában készítik el a legnagyobb higiéniával, 6 gumikesztyűvel, te biztos megennéd.

Én meg ezt nem enném meg, mert ebbe konkrétan bele lehet halni.

2021. máj. 15. 15:08
 9/10 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, über-paranoiás vagy...

A konyha messze nem laboratórium, ahol kórházi higiénia kellene...

És ahogy írták, a főzés-sütés olyan magas hőfokon történik, hogy szinte minden elpusztul.

2021. máj. 15. 15:17
 10/10 anonim ***** válasza:
10%

Na de banyek, megfogni a zsemlét nyers húsos kézzel?

Az ilyenek miatt kaptam én is fertőzést...

Felelőtlenség, egyétek ahogy akarjátok, de másnak ne így főzzetek már...

Nem tudni kinek mennyire gyenge a gyomra, meg mi van ezeket a nyers húsokon.

2021. máj. 15. 15:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!