Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mossam meg a tojást főzés előtt?

Mossam meg a tojást főzés előtt?

Figyelt kérdés

Azért akarom megmosni, mert nem túl gusztusos belegondolni, hogy a kakis vízben fő. Ugyanakkor olyanokat is olvastam, hogy a mosással pont belemosom a tojásba a bacikat, mert nem zár tökéletesen a héja.

Mi most az igazság?

2021. máj. 13. 19:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Megmossuk a tojást vagy ne? A NÉBIH válaszolt:

– A tojást tárolás előtt semmiképp sem javasolt vízzel tisztítani, mert megsérülhet annak természetes, külső védőrétege, és a héj átjárhatóvá válhat a baktériumok számára.

A szemmel láthatóan tiszta tojás egyáltalán nem igényel kezelést tárolás előtt, illetve annak során. Ha erősen szennyezett héjú tojást vásároltunk, ez esetben alkalmazhatjuk a száraz tisztítást.

Amennyiben mégis szükségesnek tartjuk, a tojást csak közvetlenül felhasználás előtt tisztítsuk meg, majd alaposan öblítsük le. A tojás héján, vagy belsejében időnként előforduló láthatatlan baktériumok ételmérgezést okozhatnak.

Vagyis tároláshoz nem javasolt megmosni, felhasználás előtt pedig igen.

2021. máj. 14. 13:51
 12/14 anonim ***** válasza:
Egyetlen értelmes gondolat a NEBIH-től
2021. máj. 14. 17:34
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Én cif-fel szoktam megmosni felhasználás előtt. Házi tojást használunk, ami azért annyira nem tiszta mint a bolti. Mindig a fürdőszobában mosom meg, hogy a mosogatóba ne kerüljön szennyeződés.
2021. máj. 14. 20:02
 14/14 yoshimitcu ***** válasza:
100%
ha szaros csak akkor
2021. máj. 15. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!