Milyen szempontok alapján vegyek olajat?
Én azt tanácsolom, hogy inkább hidegen préselt olajat vegyél. Sokkal egészségesebb és magasabb a beltartalmi értéke mint a iparilag előállított olajaké és árban sem drágább mint mondjuk egy Vénusz.
Ha anyagilag megengedheted akkor még pluszban bió olajat vegyél.
Én leginkább innét szoktam vásárolni:
De persze vannak más jó cégek is.
Igen a hidegen sajtóltak a legjobb. Főleg ha salátákhoz szeretnéd használni és nem sütéshez főzéshez. Salátákhoz érdemesebb olíva olajat használni extra szűzet. Hidegen sajtolt tökmagolajat.
Sütés főzéshez jó a szőlőmag olaj. Mondjuk nem olcsó. A kókuszzsír is jó itt mondjuk fontos, hogy ne legyen hidrogénezet.
Olyan óriási különbség érzetre nincs, mármint az étel ízét, állagát tekintve. Mi legalábbis nem tapasztaltuk - basic Vénusz napraforgóolajról álltunk át olívaolajra, ha elfogy akkor kókuszzsírt szeretnék használni, állítólag nem olyan szagos.
Egészségügyileg azt hiszem az olíva a "jobb", ízre nyilván ízlés kérdése.
Köszönöm a válaszokat!
És mitől függ a színe? Jobb az aranyló, mint a halvány sárga?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!