Milyen szempontok alapján kell eldönteni, hogy cross vagy trekking kerékpárt vegyek?
Főleg munkába menetelhez kellene, de néha túrazni is jó lenne...
Ebben az esetben már csak a trekking jöhet szóba?
Ha csak a kényelem számít, kell a csomagtartó, sárvédő, gyári szerelésű lámpa, esetleg agydinamó, akkor jobb lehet egy sima trekking. Ha szeretsz kicsit sportosabban tekerni, szereted egyénileg felszerelni a bringád, fontos a kisebb súly, esetleg többször lemerészkednél az aszfaltról, akkor inkább a cross lenne neked való.
Egyébként a két bringa jellemzően viszonylag közel van egymáshoz, azért is hívják a crosst is teljes nevén cross trekkingnek.
Ha csak jó minőségű aszfalton tekersz, akkor megfontolandó még a fitness bringa, mert ilyen felületre nem kell ballonos gumi és teleszkóp. Sajnos itthon nem ez a jellemző.
Újabb trend a gravel bringa, ami az országútihoz hasonló, de könnyű terepen túrázásra fejlesztett bringa. Én az üléspozíció miatt hanyagolnám, de van akinek kényelmes.
Én úgy találtam, a cross trekkingek picit sportosabbak, netán' könnyebbek, a sima trekking tesóknál.
Szerintem a megfelelő felszereltség és annak ára alapján válaszd ki, hogy cross v. trekking lesz.
A cross is felszerelhető (jellemzően) csomagtartóval, sárvédővel, tehát teljesen háziasítható. Viszont ha pl. jövő nyáron egy jóképú bicós kirándulást tervezel a hétvégére, megmarad a lehetőséged, hogy mindent lepusztítasz róla és sem optikában, sem súlyban, sem aerodinamikában nem leszel hátrányos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!