Holnap inkább főzzek frisset?
Vasárnap főztem a husvéti menüt, és azon töröm a fejem, hogy holnap azaz szerdán mit kellene főzni, viszont az a helyzet hogy még mindig tele a hűtő a vasárnapi menüvel.
Húsleves, rántott hús, őzgerincben sült csirkemell baconba tekerve, Stefánia szelet, vadas, tárkonyos csirke ragu leves.. És ugye ott vannak a sok köretek ezekhez (saláták, krumpli püré stb)
2féle süti is, a szendvicsek..
Nemigazán van szivem kidobni ennyi kaját.
De nem túl sok naposak már? Ma (kedd) még eszünk belőlük, de holnap? Csütörtökön mindenképp főznék már frisset, de a holnapon gondolkodom.. Van egy 4éves is a háztartásban ha ez számit.
a köreteket, szendvicseket már nem használnám fel.
a 4 évesnek valami friss kaját készítenék, amit szívesen megeszik.
Mindent ugy csináltam, hogy megfőzöm hagyom kihűlni, aztán hűtő és ennyi.
Ha eszünk belőle akkor kiszedem és mikro.. Nem melegítem az egészet csak amennyit épp megeszünk. Ha kiszedtem belőle akkor a többi megy vissza a hűtőbe egyből.
Szerintem akkor holnap még jók. A rántott húst, sült csirkemellet, esetleg a vadast akár még ma is lefagyasztanám. Salátából a majonézeseket, tejtermékeseket nem enném meg, a többit gondold át. Gombás ételeket se enném már meg (bár ez lehet, hogy csak paranoia). A szokottnál alaposabban átforrósítanám az ételt tálalás előtt, és ha fura szaga van, nem enném meg (melegen jobban érezni).
Vagy úgy döntenék, hogy egy ekkora járvány közepén semmi esetre sem akarok egy buta szalmonellafertőzés miatt kórházba kerülni, és fájó szívvel kivágnám az egészet és főznék mást.
Miért is kell egy vagonnyi kaját főzni? Ez az ostobaság soha nem hal ki a fejekből?
Nálam az az alap, hogy maximum kétnapi adagot főzök meg, és nem érdekel, hogy milyen "zabálós" ünnep van, akkor sem készítek többet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!