A spárga van annyira finom, mint amennyire drága?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Egy sznoboknak valo zoldseg, de max kb komposztnak jo. Se ize, kesernyes, felet lekell torni mert fas es kemeny. Igazabol csak a rugy resze eheto, de az is agyon fuszerezve viselheto el. A kelbimbo es a brokkoli gagyi kevereke izre.
Amit megveszel fel kilos kotegben 1000-1500ert, valojaban duplaja, mert ugye min. a felet lekell torni...szoval durva arban van, de hat a felso tizezernek jo lesz...azok mindent megesznek es megvesznek amin markajelzes van vagy eppen divatos, fuggetlenul attol hogy van ertelme.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
21-es: ízérzékelésed nulla, ha a spárga neked brokkoli meg kelbimbó ízü!
Emellett nem kell a felét letörni róla, max. 2-3 cm-t, nem fás, nem kemény - aki meg agyonfüszerezi, abba tényleg kár.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Fuh de fura, akinek nem ízlik a spárga, az lelett százalékolva, mert hogy pedig a spárga igenis egy gasztronómiai ízorgia?!? :D
Kérdező, kóstold meg nyugodtan, vedd meg egy ezresért, de ha az emberek nagyrészéhez tartozol, nem fog maradandó ízélményt nyújtani és max nem veszed meg többet. Egy próbát megér.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
22es vagy talan pont nekem kifinomult az izerzekelesem...😉
De elhiszem, hogy akinek karosultak az izlelobimboi, akar genetikailag renyhebb, azoknak izlik.
Elvegre az ehes kutya is megeszi a peneszes kenyeret, a gazdagok meg a "nemespeneszert" meg fizetnek is...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
24-es: a brokkoli meg a kelbimbó kifejezetten erős ízü zöldségféle, a spárga meg sokkal enyhébb.
Ha ezeket összekevered, az olyan, mintha azt állítanád, hoyg a bazsalikum a chili és a bors átlaga ízben.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
25
Jesszus, ez baromi xar példa. Az, hogy erősebb/gyengébb az íze, nem ugyanaz, mint a teljesen más. A spárga nem sokban különbözik bármilyen más "zöld" íztől, legalábbis nem annyira, hogy azt akarjam enni párolva, egy jó kis rántott karfiol helyett.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!