Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Virágzik a kertben a rozmaring...

Virágzik a kertben a rozmaring, mikor kell gyűjteni? Melyik része mire jó?

Figyelt kérdés
Virágzik a kertben a rozmaring és az lenne a kérdésem, hogy mikor kell gyűjteni és hogy melyik része mire jó? A tea és a fűszer egyaránt érdekelne. Köszönöm előre is a segítséget! 😊

2021. máj. 3. 08:04
 1/2 anonim ***** válasza:
87%
Mi krumplira, és húsra szoktuk tenni, aztán jól összesütni a sütőben. Csodás ízt ad nekik. Egész nyáron szoktuk "szedni", és nem szoktuk külön lecsipegetni a leveleket, hanem úgy szárastul a húsok, köretek mellé szoktuk rakni a tepsibe.
2021. máj. 3. 08:42
 2/2 anonim ***** válasza:
60%
Én azt olvastam, hogy virágzás előtt kell, szóval én már leszedtem és kilyuggatott papírzacskókban szárítom. De ha nyáron főzéshez kell, akkor mindig frissen vágok le egy-két ágacskát, függetlenül a virágzástól. Teát még sosem csináltam belőle.
2021. máj. 3. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!