Rozmaring ecetet mire lehet használni?
A rozmaring, a mediterrán konyha egyik alapfűszere.
A rozmaring ecet kiváló ízesítője lehet bármely ételnek: salátáknak, pácoknak, birka- és vadhúsoknak, szószoknak, gombáknak.
Mivel a rozmaring nagyon intenzív ízű, vigyázni kell az adagolására.
Az egészségünkre is sok a pozitív hatása, külsőleg és belsőleg egyaránt.
Serkentő, keringésjavító. Serkenti a májműködést, könnyíti a zsírok emésztését, megszünteti a teltségérzetet és a felfúvódást. A zsíranyagcserét élénkítő hatása folytán fogyasztó keverékében is szerepel.
• Kiválóan alkalmazható szellemi frissesség fokozására, memória javítására, izomláz, izom- és idegfájdalmak, ízületi panaszok, bőrbetegségek kezelésére, hajhullás és korpásodás megállítására.
• Antioxidáns, baktérium- és gombaölő, fájdalomcsillapító, idegerősítő, görcsoldó. Fertőtleníti a vesét és a húgyutakat.
• Összehangolja a vegetatív idegi funkciókat, jót tesz idegrendszeri alapú működészavarok ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!