Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen vadonélő növényeket...

Milyen vadonélő növényeket szoktatok gyűjteni étkezési céllal?

Figyelt kérdés

Én most szedtem egy hatalmas csokor vadhagymát, a következő hetekben meg megyek gévagombát gyűjteni.

Nyáron pedig vadmálnát szoktam gyűjtögetni.

2021. máj. 2. 11:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%
Medvehagymát, szedret, meg pitypangot, utóbbit a kertből tortadísznek.
2021. máj. 2. 14:31
 12/16 anonim ***** válasza:
80%
Tavaszonta egyszer szedek valahol csalánt, abból főzök egy főzeléket. Azonkívül kirándulás során néhány szem vadmálnát vagy csipkebogyót megeszek, ha épp érett.
2021. máj. 2. 14:55
 13/16 anonim ***** válasza:
62%

Elgondolkodtam a kerdes szavain, de talaltam valaszt :)

"Milyen vadonélő növényeket szoktatok gyűjteni étkezési céllal?"

Valaszom: 'töret' :) Etkezesi cellal vadaszni szoktam ... de mivel vadonelo novenyekrol szol a kerdes, ezert a töret.

"A vadászati értelemben vett töretnek mind hagyománymegőrző mind gyakorlati haszna is van. A töret a vadászok jelbeszéde, a vadászat történelmével egyidősek. A vadászati hagyományok szempontjából a töretnek etikai és esztétikai szerepe is van. Kizárólag tört ág lehet töret. Klasszikus értelemben csakis tűlevelű illetve nemes lomblevelű fa alkalmas töretnek. Manapság széles körben kerül alkalmazásra bármely leveles fa ága, sajnos kényszerhelyzetben akár kultúrnövény is."

2021. máj. 2. 15:09
 14/16 anonim ***** válasza:
85%
szagos müge, lisztmamonya, macskagyökér, tyúkturbolya, kutyabenge
2021. máj. 2. 15:09
 15/16 anonim ***** válasza:
73%
Semilyet pitypangot de csak azért hogy elfuljúk.
2021. máj. 2. 16:35
 16/16 anonim ***** válasza:
74%
Áprilisban medvehagymát, augusztusban parlagfüvet. Ez utóbbit leszárítom, utána minimum egy évig kitart.
2021. máj. 3. 01:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!