Mire lehet jó a marhahúsból kisült zsír (ehető-e)?
Bármiylen ételhez felhasználhatod, amibe marhahús kerül.
De ha házi hamburgert akarsz csinálni, abba is ideális (és hivatalsoan szükséges) összetevö
A hamburgerhez nem annyira a kisült zsír kell, mint a nyers. Elsősorban a vesefaggyú a legjobb hozzá, de végül is bármilyen zsíros részt bele lehet darálni a darálthúsba. De tényleg a vesefaggyú a legjobb.
Kérdező: mi minden évben vágunk marhát, és én főzéshez sokszor használok marhazsírt. A zsíros részeket nagy cseréptálban össze szoktam rétegezni hússal, és sütőben, több óra alatt lassú tűzön megsütöm. A hús nagyon finom omlós, a kisült zsírt pedig pl. leveshez, rántáshoz, mindenhez használom, amihez bármilyen zsiradék kellene. Szoktam külön is kisütni a zsírt, ahogy a disznózsírt is kisütik, csak itt a "töpörtyű" nagyon kemény lesz, azt a kutya kapja jutalomfalatnak, nagyon szereti.
Tudni kell, hogy a marhazsírnak nem olyan íze van, mint a disznózsírnak - ahogy a kacsa- vagy libazsírnak sem - szóval próbáld ki, ízlik-e, nekem ízlik. Süteménybe azért nem tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!