Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miből gondolják sokan, hogy...

Miből gondolják sokan, hogy aki nem eszik naponta/kétnaponta húst, az biztos csóró?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdés alatt láttam ezt kommentként, de már máshol is futottam bele ebbe a nézetbe, meg élőben is feltűnt, hogy sokan azt hiszik, valaki azért rendel pl. húsmentes kaját az étteremben, mert sajnálja a pénzt húsosra...

Oké, tudom, hogy 20-30 éve afféle státuszszimbólum volt a hús, de manapság, mikor tök jó Vega receptekkel és sokféle zöldséggel van tele minden, és mint tudjuk sem környezetvédelmi, sem eü-i szempontból nem ideális naponta húst fogyasztani, akkor hogy maradt még fenn ez a gondolat?

Főleg figyelembe véve, hogy lassan drága növényi étrenden élni, mint húsoson.

2021. ápr. 11. 11:30
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
17%
Aki azt gondolja, hogy 20-30 éve volt, amikor csak a gazdagok ehettek húst, nagyon fiatal lehet, az sokkal, de sokkal régebben volt. A "gulyáskommunizmus" szót nem hallottad még? Talán a háború előtt volt ilyen utoljára.
2021. ápr. 11. 19:58
 22/27 anonim ***** válasza:
73%
Nem egészséges állandóan húst zabálni
2021. ápr. 11. 21:29
 23/27 Sunshinedoll ***** válasza:

Mert régen 30-40 éve valóban ez volt, hogy drága volt a hús és nagyon ritkán ettek húst az emberek.

Ma már egyáltalán nem így van, főleg az ilyen nagyüzemi vagy feldolgozott hústermékek egyáltalán nem drágák.

Szüleim falun élnek, ott ma valóban a többség húst hússal eszik, mert ez a szokás, meg a kialakult kultúra, hogy orrvérzésig tyúk kopasztás meg disznóvágás, meg a magyaros, húsos-zsíros kaják.

De pl. városban szerintem nem így gondolkoznak az emberek, vagyis nekem az ismerőseim vegyesen étkeznek, nem ragaszkodnak minden nap a húshoz.

Inkább falusi ismerősök szoktak értetlenül nézni, hogy mi a szűzmáriát lehet enni napi 3-szor, amiben nincs hús :D

2021. ápr. 12. 12:11
 24/27 anonim ***** válasza:
Sunshinedoll, éltem 30-40 évvel ezelőtt, azaz a szocializmus utolsó évtizedében, '71-es vagyok, és bár nem én vásároltam, emlékeim szerint egyáltalán nem volt annyira drága a hús, hogy akár egy gyári munkás ne engedhette volna meg magának minden nap. Tele voltak a húspultok ugyanúgy, mint most, és az emberek nem nyálcsorgatva nézték ezeket, hanem egyszerűen megvették, semmi különös nem volt pár kiló húsban. Nem is értem ezt a lepontozást.
2021. ápr. 12. 12:47
 25/27 Sunshinedoll ***** válasza:

#24 Jól van ügyes vagy, én nem éltem 40 éve, de a szüleim igen, és ők bizony azt mondták, hogy egyáltalán nem volt jellemző, hogy naponta húst egyenek, sőt het 1-2 volt a gyakori.

Biztos hazudtak.

2021. ápr. 14. 10:17
 26/27 anonim ***** válasza:

25!

Én sem éltem akkor, de szüleim elmondása szerint csak hétvégente volt hús.

2021. ápr. 14. 14:11
 27/27 anonim ***** válasza:
21 és 24 vagyok. Elismerem, nálunk sem volt mindennap hús, bár nem biztos, hogy anyagi okok miatt. Édesanyám már nem emlékszik. Az rémlik, hogy pl. 10 deka gépsonka 16 Ft volt, az átlagfizetés pedig kb. 5000 Ft. Most ugyanezek (egész szorzóval) kb. 320 Ft, és 200.000 de legyen csak 100.000 Ft.
2021. ápr. 14. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!