Miből gondolják sokan, hogy aki nem eszik naponta/kétnaponta húst, az biztos csóró?
Egy másik kérdés alatt láttam ezt kommentként, de már máshol is futottam bele ebbe a nézetbe, meg élőben is feltűnt, hogy sokan azt hiszik, valaki azért rendel pl. húsmentes kaját az étteremben, mert sajnálja a pénzt húsosra...
Oké, tudom, hogy 20-30 éve afféle státuszszimbólum volt a hús, de manapság, mikor tök jó Vega receptekkel és sokféle zöldséggel van tele minden, és mint tudjuk sem környezetvédelmi, sem eü-i szempontból nem ideális naponta húst fogyasztani, akkor hogy maradt még fenn ez a gondolat?
Főleg figyelembe véve, hogy lassan drága növényi étrenden élni, mint húsoson.
Mert régen 30-40 éve valóban ez volt, hogy drága volt a hús és nagyon ritkán ettek húst az emberek.
Ma már egyáltalán nem így van, főleg az ilyen nagyüzemi vagy feldolgozott hústermékek egyáltalán nem drágák.
Szüleim falun élnek, ott ma valóban a többség húst hússal eszik, mert ez a szokás, meg a kialakult kultúra, hogy orrvérzésig tyúk kopasztás meg disznóvágás, meg a magyaros, húsos-zsíros kaják.
De pl. városban szerintem nem így gondolkoznak az emberek, vagyis nekem az ismerőseim vegyesen étkeznek, nem ragaszkodnak minden nap a húshoz.
Inkább falusi ismerősök szoktak értetlenül nézni, hogy mi a szűzmáriát lehet enni napi 3-szor, amiben nincs hús :D
#24 Jól van ügyes vagy, én nem éltem 40 éve, de a szüleim igen, és ők bizony azt mondták, hogy egyáltalán nem volt jellemző, hogy naponta húst egyenek, sőt het 1-2 volt a gyakori.
Biztos hazudtak.
25!
Én sem éltem akkor, de szüleim elmondása szerint csak hétvégente volt hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!