Felvágottak nálatok is gyorsan romlanak a hűtőben?
A kis cédulán amin a vonalkód is van, írja a szavatossági időt kis betűkkel.
Általában ez a vásárlás napja, de én úgy tapasztaltam, hogy 2-3 napig teljesen jó marad.
Két nap után általában elkezd romlani amit csemege pultban veszek.
A védőgázas felbontás után 4-5.nap is jó szokott lenni.
Ez nálunk is sokszor előfordult - annak ellenére, hogy amiket veszek, az CSAK húst tartalmaz, szója, keményítő nélkül! -, ezért időközben egyszerűen egy-egy evésre való adagokban lefagyasztom.
Kb egy órával evés előtt kiteszem a pultra, ennyi elég arra, hogy kiengedjen. Nem lehet észrevenni, hogy fagyasztott volt, cserébe nem romlott.
Ezért nem vásárolok szinte soha kimért felvágottat. 1 nap a hivatalos szavatossági idő - és gyakran tényleg már másnap érződik rajta egy fura szag. Ki is írtam pár hete erről egy kérdést.
Sajnálom, hogy a műanyag csomagolással rengeteg hulladékot termelek, de inkább megveszem a védőgázas/vákuumos csom. felvágottat, mert az egy hétig is jó...
Én mindig dobozban tárolom a sajtot és a felvágottat is, amint hazaérek, kiveszem a csomagolásból és dobozba teszem. Szeletelt sonkát 2 napon belül elfogyasztjuk, ennyi idő alatt még nem lett baja, de 2-3 napon túl már nem enném meg.
A műanyag tálcás csomagolt felvágottat sem rakom el 2-3 napnál tovább, ezekre is sokszor rá van írva, hogy felbontás után 2-3 napon belül fogyassza el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!