Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kiszolgálós pultból vásárolt...

Kiszolgálós pultból vásárolt felvágott szavatossága?

Figyelt kérdés

Honnan lehet tudni, hogy a csemegepultból vásárolt felvágott/virsli/debreceni szavatossága meddig tart? Vagy alapból egy nap?

Ha vákuumcsomagolt fóliásat veszek, arra ugye rá van írva a dátum. De amit eladó a pultból kivesz, annál nincs feltüntetve.

Jártam már úgy, hogy 2 nap után a debreceni külsején olyan fura zsíros szagos bevonat lett.

2021. febr. 24. 16:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A pultba kihelyezést követően bizonyos ideig lehet ott a termék, utána akkor is selejtezni kell, ha amúgy hibátlan. Ez árucikkenként eltérő, hisz például a nyers hús sokkal hamarabb romlik, mint egy oldal szalonna.

Ezen felül mikor kibontják a terméket a csomagolásából, utóbbiról leszedik azt a matricát amin a szavatossági idő található, és ezeket olyan helyre teszik, ahol könnyen ellenőrizhetőek, visszakereshetőek. Plusz minden termék esetén fel van írva, hogy mikor helyezték ki a pultba.

2021. febr. 24. 16:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, honnan vetted, de nagyobb helyeken fel szokták tüntetni valahogy a szavidőt. A sarki közértben lehet, hogy nem.
2021. febr. 24. 17:05
 3/11 A kérdező kommentje:
2: nem sarki közértre gondoltam, hanem pl. Spar.
2021. febr. 24. 18:16
 4/11 A kérdező kommentje:

#1: igen, merem remélni, hogy egy idő után rovancsolnak - csak ugye a vásárló számára nagyon nem mindegy, hogy fél napig még nem rovancsolt árut kap a kezébe, vagy pedig totál frisset, ami még egy hétig is akár kint lesz a pultban. És ez az infó hiányzik.

Utálom a sok műanyagot, de többek között ezért vásárolok inkább csomagolt felvágottakat, virslit, stb.

"minden termék esetén fel van írva, hogy mikor helyezték ki a pultba."

De ezt csak az eladók látják, nem? Vagy én, mint vevő, honnan tudnám ellenőrizni?

2021. febr. 24. 18:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Minden nagyobb üzletben a mérlegeléskor kinyomtatott, és a felvágott csomagolására ráragasztott, az árat és vonalkódot is tartalmazó címkén rajta szokott lenni.
2021. febr. 24. 19:55
 6/11 A kérdező kommentje:
A sajtoknál 1 napos szavidő van rajta... irreális.
2021. febr. 24. 20:48
 7/11 anonim ***** válasza:
Az hülyeség, akkor rosszul van ott beállítva gép.
2021. febr. 24. 21:04
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg 1 napos szavidő van minden "pultos" termékre. Darálthús,felvágott,sajt...
2021. febr. 24. 21:42
 9/11 A kérdező kommentje:
Kiszedtem a szelektív kukából a debreceni zacskóját. 😂😂 azo is egy nap volt a cetlin...
2021. febr. 24. 21:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Ez természetes. Az áruház így biztosítja be magát. Ha megveszel valamit (akár pl. hús) mondjuk délelőtt, nagyjából esélytelen hogy aznap estig bármilyen körülmények között is megrohadjon (jó nyílván a tűző napon otthagyni az más tészta, de ha 20 fokon tartod, nem fog megromlani).

Nyílván az eladó se vállalja a felelősséget, ha a parizer a 3. napon megrohad..

2021. febr. 25. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!