Házi sajt érik a hűtőben ?
Figyelt kérdés
Sziasztok !
Házi trapista a kérdés. Jelenleg ott tartok hogy rajta van 2 réteg viasz! Ha berakom hűtőbe akkor le áll az érlelés és tönkre megy ? Vagy érlelődik de tovább kell érlelni mintha 14 fokon lenne ? Szóval nem 4 hétig kell bent hagyni minden nap forgatva hanem 6 hét ? 8-10 fok van a hűtőben a felső polcon ! Vagy csináljam azt hogy kiveszem a hűtőből minden nap több órára akár 6-8 óra és utána vissza rakom a hűtőbe . Utána minden nap ugyan ezt . Szerintetek ?
2021. febr. 13. 16:26
1/3 Zsaklinka01 válasza:
hagyd a hűtőben és forgast 6 óránként
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm . Akkor kapnék az alkalman és meg kérdezném hogy miért kell forgatni a sajtot ? Esetleg ha kezeletlen fa deszkán érlelik egyenletesen érje levegő ? Nem igazán olvastam erről semmit. Vagy szerepet játszik a sajt belsejében is a forgatás ? Köszönöm szépen nagyon kedves vagy hogy írtál !!
2021. febr. 13. 19:40
3/3 Zsaklinka01 válasza:
Szia a megfelelő légátjutás érdekében kell forgatni. De este nyugodtan hagyhatod nem kell ezért későn lefeküdni vagy korán kelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!