Ha a tojás fehérje 3/4-ében sötétebb piros volt,attól lehet valami baja a szervezetemnek utána,ha megeszem?
"Vér- ill. húsfoltosság: Elsõsorban a sûrûbb fehérje állományában találhatók olykor kisebb nagyobb vér- vagy hús csomók. Embrionális fejlõdéssel nem kapcsolatosak ezek a képzõdmények, hanem a tojás képzõdése során a petefészekben vagy a petevezetõben fellépõ ér ill. szöveti sérülések nyomai. A fogyasztóra nézve nincs jelentõségük, de különösen nagyobb méretben gusztustalanok lehetnek (egyes országokban étkezésre alkalmatlan minõsítést kapnak). Lámpázással többnyire kiszûrhetõk ezek a tojások. Elõfordulásuk visszaszorítása genetikai úton is lehetséges, mivel különbözõ fajtákban eltérõ gyakoriságuk figyelhetõ meg. Barna héjú tojást tojó fajtáknál például általában gyakoribbak, mint a fehéret tojó típusoknál. Az alacsonyabb tartási hőmérséklet is kedvez az előfordulásának."
Forrás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!