Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az a hus ami ma jar le es...

Az a hus ami ma jar le es most megfozom akkor holnap es holnaputan fogyaszhato?

Figyelt kérdés
Ma jar le serteshusnak a szavatossagi ideje. Gondoltam csinalok egy kis gulyast. Ha megfozom ma es holnap v holnap utan fogyasztom az okozhat valamit bajt?
2021. febr. 7. 15:30
 1/5 anonim ***** válasza:
96%
Valószínűleg fogyasztható. De ha romlott egy hús, azt fogod érezni.
2021. febr. 7. 15:30
 2/5 anonim ***** válasza:
97%
Szagold meg, mert hiába "jó" ma még hivatalosan. Ennyi erővel meg megfőzheted holnap is, nem 1 napon múlik. Amúgy megfőzheted ma is, nem nagyon van jelentősége.
2021. febr. 7. 15:38
 3/5 anonim ***** válasza:
98%
Ha ma még jó - és nemcsak a ráírás szerint, hanem tényleg, ízre, szagra, állagra normális -, akkor hökezelés (sütés, fözés) után ugyanúgy eláll, mintha két nappal elöbb készítetted volna el, ettöl kezdve az érvényes, hogy pl a gulyást 2-3 napig lehet hütöben tárolni.
2021. febr. 7. 15:45
 4/5 anonim ***** válasza:
17%

Ha tudnád hogy milyen állott szagot elnyomnak egyes helyeken fűszerrel...

Én mindig megszagolom, ha nem rossz de már nekem gusztustalan állott szaga van, akkor megy főzésre a kutyának.

2021. febr. 7. 15:55
 5/5 anonim ***** válasza:
96%

Amikor a minőségmegőrzési időtartam lejárta előtt felhasználsz egy még kifogástalan és minőségi élelmiszert, akkor az elkészített készterméknek új lejárati ideje lesz, mint készétel. Függetlenül az előzőtől.

Lehet egy gombának még nyersen volt hátra egy hét, de ha megfőzted levesnek, már a megfőtt gombára vonatkozó 1-2 napja van hátra.

És fordítva, egy 3 napos meggyből feldolgozva lekvárt csinálsz, akkor a lekvárra vonatkozó több hónapos eltarthatóságot kell figyelembe venni az elkészítés után. És a három nap elfelejtendő...

2021. febr. 7. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!