Kaptam 5 kg marhahúst, le lehet fagyasztani akkor valóban eláll több hónapig, és nem lesz rossz a minősége utána?
Simán!
De ne egybe fagyaszd le, hanem szépen kiadagolva, kockázva, szeletelve, stb.
Mi egy évben egyszer vágunk marhát. Kb. 10 hónapig van a hús a fagyasztóban -25 fokon. Soha, semmi baja.
Pár dologra kell figyelni:
Egy sima mélyhűtőben (-12 fokon) kevesebb ideig áll el, de 4-5 hónap ott sem okozhat gondot.
Adagokban legyen lefagyasztva, annyit vegyél ki egyszerre, amit el is készítesz.
Jól le legyen zárva, alaposan legyen csonagolva. Én le szoktam a zacskót forrasztani fóliahegesztővel, de a simítózáras zacskó is jó, vagy legalább kösd be jó szorosan.
A lehető legkevesebb levegő maradjon a zacskóban a hús mellett!
Jókat írtak az előzők. További tanácsok:
Javaslom hogy feliratozd a zacskókat hogy pontosan mi van benne, mennyi és mióta. Fél év múlva nem fogsz rájönni hogy mi akar lenni az összefagyott kupac hús és honnan jött, sokat segít ha rá van írva hogy “marhalábszár pörköltnek 70 dkg 2021 január”. Így nem kiolvasztás után derül ki mit esztek, és könnyen tudod követni hogy mióta van lefagyasztva.
Ha egyszer kiolvasztod, ne fagyasztgasd vissza többször. Akkor vedd ki ha el akarod készíteni, és ha kivetted akkor készítsd is el. Ha mégsem tudod valamiért akkor megenni akkor is inkább a készételt tárold, vagy ajándékozd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!