Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szerintetek az éttermekben...

Szerintetek az éttermekben valóban finomabbak az ételek, vagy csak a körülmémenyek miatt ízlik jobban?

Figyelt kérdés

Most nem arrol beszelek, hogy annal biztos jobb mint amit egy xy ember tud osszedobni, aki meg egy teat sem tud megfozni.

Nem is a gourmet fine dining helyekrol.

Hanem egy atlag ember, atlag fozesi kepessegekkel, es egy atlag etterem eseteben.

Arra gondolok, hogy pl.

Az, aki beül egy étterembe, azt azert teszi, mert ehes —> aki ehes, annak kb minden izlik. Ugyanez ha elore el van tervezve hogy este etteremben eszel, nyilvan nem fogod telezabalni magad elotte, tehat ehesen mesz oda.

2.

Nem befolyasolnak kulonbozo “fozes kozbeni szagok/illatok” pl. a nyers hus szaga, ugyanugy a latvanyban sem befolyasol semmi, nincs a szemet elott a husrol leszedett cafat, a megrohadt zoldseghej, tojashej stb..

A kerdesem, egy atlag etterem tenyleg jobb es finomabb eteleket keszit, vagy ez csak egy “erzeki csalodas”?

2020. jún. 12. 13:24
A kérdező szavazást indított:
Egy étterem szakácsa igenis jobban tud fözni, finomabbak az ételek
Az otthoni ételek sokkal finomabbak
Nincs különbség egy átlag konyha es átlag étterem szintje között
27 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Vannak amik étteremben jobbak (pl. Pizza), de én anyukám főztjét jobban szeretem, finomabb és olcsóbb is.
2020. jún. 12. 13:30
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a főzés közbeni illatok csak meghozzák az étvágyam, látványra meg nincs olyan dolog, amit gusztustalannak tartanék, rám se a cafatok, se a vér nem hat semmilyen szinten.

Vannak olyan dolgok, amiket nem tudok éttermi szinten elkészíteni (pl. ázsiai konyha vagy nápolyi stílusú pizza, amihez nincs sütőm), azok finomabbak étteremben, de hétköznapibb fogások szerintem otthon finomabbak.

2020. jún. 12. 14:09
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Ha már beülök egy étterembe akkor olyan ételeket eszek amiket otthon soha nem csinálok, ezért nekem nincs és nem is lesz összehasonlítási alapom. Nem fogok halászlevet enni túrós csuszával vagy pincepörköltet.
2020. jún. 12. 14:35
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
Osztom a 3. véleményét. Étteremben valami különlegeset rendelek, nem azt, amit otthon is el tudok készíteni
2020. jún. 12. 15:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

En is etteremben kulonlegeset rendelek vagy olyat ami maceras stb.

Fiam mindig ciganypecsennyet eszik hiaba csinalok neki. Az ettermi a finom :)

2020. jún. 12. 15:27
 6/10 anonim ***** válasza:
84%
Nekem az otthoni mindig finomabb, nem azért mert profi szakács vagyok, vagy mert jobb lennék a profiknál... egész egyszerűen otthon mindent olyanra főzünk amilyenre mi szeretjük. Saját ízlésre alakítjuk.
2020. jún. 12. 15:32
 7/10 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem csak a felszolgálás "fenszi". Ha a párom csinál meglepinek kaját, szépen elkészítve nekem étterminek hat. Ha én csinálom, tudom hogy csináltam és a végén nincs meg az "meglepetés" érzés. Amúgy én simán benyomok étterembe túróscsuszát, ezen mindig meglepődnek. 😅
2020. jún. 12. 15:44
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi étteremben mindig mást eszünk sose azt amit otthon is elkészítek...

Nem úgy mint pl párom nagyija... Na vele ha megyünk étterembe étlapot se kér, rántott hús krumplival és savanyuval :D ő mindig azt mondja ezt ismeri, ezt szereti, mindenhol máshogy készítik :)

2020. jún. 13. 12:06
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az étteremben ötletesebben főznek. Tehát nem feltetlen bonylult az ételek főzési technikája egy átlag étteremben, de olyan ízkombinációkat csinálnak, amik nekem eszembe sem jutnak.
2020. jún. 15. 01:00
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Haverom édesanyja konyhafőnök-élelmezési vezető volt, ő mindig bécsi szeletet evett sültkrumplival éttermekben, azt mondta, azt csak nem bírják elrontani...
2020. jún. 15. 05:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!