Szerintetek az éttermekben valóban finomabbak az ételek, vagy csak a körülmémenyek miatt ízlik jobban?
Most nem arrol beszelek, hogy annal biztos jobb mint amit egy xy ember tud osszedobni, aki meg egy teat sem tud megfozni.
Nem is a gourmet fine dining helyekrol.
Hanem egy atlag ember, atlag fozesi kepessegekkel, es egy atlag etterem eseteben.
Arra gondolok, hogy pl.
Az, aki beül egy étterembe, azt azert teszi, mert ehes —> aki ehes, annak kb minden izlik. Ugyanez ha elore el van tervezve hogy este etteremben eszel, nyilvan nem fogod telezabalni magad elotte, tehat ehesen mesz oda.
2.
Nem befolyasolnak kulonbozo “fozes kozbeni szagok/illatok” pl. a nyers hus szaga, ugyanugy a latvanyban sem befolyasol semmi, nincs a szemet elott a husrol leszedett cafat, a megrohadt zoldseghej, tojashej stb..
A kerdesem, egy atlag etterem tenyleg jobb es finomabb eteleket keszit, vagy ez csak egy “erzeki csalodas”?
Nekem a főzés közbeni illatok csak meghozzák az étvágyam, látványra meg nincs olyan dolog, amit gusztustalannak tartanék, rám se a cafatok, se a vér nem hat semmilyen szinten.
Vannak olyan dolgok, amiket nem tudok éttermi szinten elkészíteni (pl. ázsiai konyha vagy nápolyi stílusú pizza, amihez nincs sütőm), azok finomabbak étteremben, de hétköznapibb fogások szerintem otthon finomabbak.
En is etteremben kulonlegeset rendelek vagy olyat ami maceras stb.
Fiam mindig ciganypecsennyet eszik hiaba csinalok neki. Az ettermi a finom :)
Mi étteremben mindig mást eszünk sose azt amit otthon is elkészítek...
Nem úgy mint pl párom nagyija... Na vele ha megyünk étterembe étlapot se kér, rántott hús krumplival és savanyuval :D ő mindig azt mondja ezt ismeri, ezt szereti, mindenhol máshogy készítik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!