Vágyom rá, de messze van mit évő legyek?
A mekis hús nem több, mint szín tiszta marhahús, amit sütés közben fűszereznek sóval és borssal. A trükk az, hogy ők adott zsírtartalmú húst használnak mindig, ami az étterembe fagyasztva, előformázva érkezik meg. Plusz egyszerre két oldalról sütik, bár ezt egy fedővel és egy koronggal otthon egész ügyesen le lehet utánozni.
Én már rengetegszer csináltam házilag, és a hús mindig nagyon közel állt ahhoz, amit az étteremben is kapsz. Ha érdekel, az Aldiban szoktam hozzá húst venni (helyi hentesnél frissen kapható, többször átdarált még jobb), amikből tetszőleges súlyú pogácsákat csinálok (nekem az 50g vált be), majd ezek mennek a fagyasztóba 4-6 órára. Utána egy forró serpenyőbe teszek 1-2 pogácsát, teszek rá némi súlyt, hogy ne ugorjon össze, és persze a fedővel is játszom kicsit. Sütési időt és hőfokot nem tudok mondani, mivel én kicsit ropogósra sütöm, de ezt pár alkalom után magadtól is kitapasztalod.
#7
De azt nem mondtad el, hogy a tiéd hogy sikerült?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!