Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Zabtól székrekedés?

Zabtól székrekedés?

Figyelt kérdés
Január elsején pontosan reggelire zabkását ettem akkor este egy nagyon erős székrekedésem volt nagyon nehezen szültem meg. Aztán utána ugyanúgy ettem zabkását, mivel nem gondoltam, hogy az lehet a gond aztán utána is székrekedésem volt és anyukám mondta, hogy próbáljam meg, hogy nem eszem hátha helyreáll, de azóta még mindig szenvedve segítséggel székelek, pedig azelőtt sose volt ilyen problémám. Félig vízzel félig tejjel készítettem, de közben kiderült, hogy nagy valoszinuseggel laktoz intoleranciám van mivel minden tejes ételtől hatalmasra puffadtam és mióta nem eszem tejeset ez elmúlott, de a székrekedés fent áll. Mi lehet ez? Van összefüggés. Rengeteget iszom és egészségesen rost gazdagon étkezem:)

2021. jan. 20. 21:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Túl sok a rost, kevés a folyadék. Vagy túl kemény. Főve eszed a zabot? Ha nem, próbáld ki úgy, és igyál sok vizet.
2021. jan. 20. 21:55
 2/4 A kérdező kommentje:

Napi 3-3.5 liter víz kevés?:/

Főve ettem igen

2021. jan. 20. 22:19
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem ket alkalomnyi zabevestol lett fennallo szekrekedesed...kicsit gondolkodj.

Masnak is valtoznia kellett. Vagy egyeb etel intolerancia, ami azota is fenn all (tehat beviszed a szervezetedbe), vagy most jott ki a hatasa egy hosszabb ideje tarto otthon ulesnek, ergo keveset mozogsz. Vagy epp rosszul kajalsz. De nem ket reggelitol all fenn ez a problema.

2021. jan. 20. 22:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Heti 5-6 x edzem:) ezért nem értem hol a probléma
2021. jan. 21. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!