Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szeptemberben lejárt lisztet,f...

Szeptemberben lejárt lisztet,fel lehet még használni?

Figyelt kérdés
2021. jan. 19. 08:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem
2021. jan. 19. 08:06
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem dobd ki
2021. jan. 19. 08:06
 3/11 anonim ***** válasza:
96%

itt a gyakori hulladékgazdálkodó mesterek mindent kidobnának

simán fel lehet, mi baja lenne?

2021. jan. 19. 08:16
 4/11 anonim ***** válasza:
96%
Azt se tudtam, hogy van neki ilyenje. Nyugodtan felhasználnám, ha csak ennyi a baja.
2021. jan. 19. 08:21
 5/11 anonim ***** válasza:
97%

Mi baja lenne??? Ezerszer leírták már itt a GYK-n is, hogy a szavatossági idő nem azt jelenti, hogy másnap már megromlik a cucc. "Best before" - az angol kifejezés érthetőbb. A gyártó addig az időpontig vállalja, hogy a gyártáskori minősége megmarad. De attól még jó az később is!

Ha normál száraz helyen tartottad, bontatlan csomagolásban, semmi baja nincsen! Szagolj bele, ha esetleg dohos lenne, azt azonnal érzed. De kb. 99%- biztonsággal azt mondom, hogy SEMMI baja!

2021. jan. 19. 08:24
 6/11 anonim ***** válasza:
43%
Papír zacskóban a bontatlan csomagolás mennyit számít? :-)
2021. jan. 19. 08:27
 7/11 anonim ***** válasza:
97%

A lisztnek valójában nincs lejárata.

Ha nem dohos, nem molyos, nem telepedett bele pici fekete lisztbogár (és annak kukacai), akkor évek múltán is teljes értékűen felhasználható.

2021. jan. 19. 08:58
 8/11 anonim ***** válasza:
96%

Én csak akkor dobnám ki, ha valami baja van. Szerintem biztosan fogod érezni, hogy van-e fura szaga, dohos-e, vagy látod, hogy van-e benne valami élőlény.

Ha ezek nincsenek, akkor semmi baja.

2021. jan. 19. 09:04
 9/11 anonim ***** válasza:
94%
Régen nem is volt lejárati dátum rajta :) Fel lehet használni, ha nincs látható, érezhető gond vele.
2021. jan. 19. 09:06
 10/11 anonim ***** válasza:
97%
Tök életképtelen embereket nevelnek ezzel a lejárati idővel. Nem képesek a saját érzékszerveikre és józan eszükre hallgatni. A lányom is ez a kategória, mint itt az első kettő, kinyit valami kaját, jó a szaga, jó az íze, nem penészes, teljesen jó, erre elkezd hisztizni, hogy de úristen, tegnap lejárt!!!!!!! És ha hagynám, kidobná... -_- Remélem, kinövi, még van rá esély...
2021. jan. 19. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!