1/12 anonim válasza:
google első találat!
A zsírsavak szobahőmérsékleten, oxigén és víz jelenlétében történő autoxidációja során keletkező különböző szénhidrogének, ketonok, aldehidek, epoxidok és alkoholok együttes állaga és szaga adja az avas zsír és olaj jellegzetes megjelenését.
2/12 A kérdező kommentje:
hogyan védekezzünk ellene?
2021. jan. 4. 11:51
3/12 anonim válasza:
Ezt a kérdést már azóta a gugliba IS beírtad,ugye?!?
5/12 anonim válasza:
A zsírok, olajok, illetve a magas zsír, - olaj tartalmú élelmiszerek lassacskán oxidálódnak, magyarán avasodnak. A helyes tárolás sokkal megnöveli az avasodás idejét. Sötét, hűvös helyen fél év alatt sem kezd avasodni a kolbász vagy a szalonna.
6/12 anonim válasza:
Védekezni lehet az oxigén kiszoritásával, pl nitrogén védőgázzal.
7/12 anonim válasza:
Hogyan tud megavasodni a házi kolbász ?
9/12 anonim válasza:
#4 sajnos ez nem ilyen egyszerű!
Vannak kolbászok, amik szavatossági idő előtt tönkre mennek és megavasodnak attól függetlenül, hogy 10 fok alatt vannak tárolva.
10/12 anonim válasza:
#9, akkor építesz egy hűtőkamrát! Viccen kívül, semmilyen kolbász nem fog 200 nap alatt sem megavasodni 10 fok alatt egy sötét helyen, ez 100 %. Ha neked a hűtőben megpenészedik, az nem avasodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!