Az udvaromon a kifűrészelt fenyőfa-rönkön gombatelep képződött (fotómellékletek). Fogyasztható-e ez a gomba?
2020. dec. 31. 00:08
2/11 anonim válasza:
Te ennyire hülye vagy ? Biztos nem ehetö.
3/11 anonim válasza:
Olyan mint a laska,de azért ne edd meg.
4/11 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. Kettes szerintem te vagy hülye hogyha így reagálsz. Mert egyfelől szeretem a gombákat nagyon is másfelől fogalmam sincs róluk hogy melyik milyen talán még csak úgy körülbelül sem. És ettől miért lennék hülye megkérdezem mert nem tudom ennyi az egész. Aki könnyen hülye ez már sokat na hát az a nem normális ember
2020. dec. 31. 09:37
5/11 anonim válasza:
Minden gomba ehető, de van, amelyik csak egyszer... - fogalmazta meg a nagy igazságot a gombákról Terry Pratchett. Minden vadon növő gombát gombaszakértővel kell ellenőriztetni, elvileg minden piacon találsz ilyet. Ismeretségi körömben több gombamérgezéses eset is volt, pusztán mert annyira megbíztak a több évtizedes gombafelismerői képességeikben.
6/11 A kérdező kommentje:
Én azért is tettem fel a kérdést, mert én egyáltalán csak olyan szinten ismerem fel, hogy : jé, gomba (és remélem, ebben még nem tévedtem). Enni viszont nagyon szeretem....csak nem én készítem (vagyis én, de már félig feldolgozott gombából....konzerv)
2021. jan. 1. 13:38
7/11 anonim válasza:
Minden gomba ehető EGYSZER.
Ha nem drága a gombaszakértő akkor bevizsgáltatnám
8/11 anonim válasza:
#7 A gombaszakértő ingyen van, fölösleges volt megismételned a már leírtakat, ha ennyire nem vagy képben. Pont azért van ingyen a gombaszakértés, hogy azok se legyenek veszélyeztetve, akik annyira rosszul állnak anyagilag, hogy erdőn-mezőn gyűjtik össze az élelmiszert.
9/11 anonim válasza:
8
Akkor azt mondod, hogy ingyen van? És akkor miből él meg? Gondold el. Te egy gombaszakértő vagy reggel 6 tól délután 2 ig kint vagy. 2 után bemész a boltba veszel 2 zsemlét. Mondja az eladó, hogy 30 ft lesz. Akkor te mivel fizetsz? Azt mondod majd hogy bocs kint volt 2 ig gombát vizsgálni?
10/11 anonim válasza:
Most ezen kár vitatkozni, mert ingyen van és kész. Nézz utána. Nem tudom hol élsz te, a háziorvos miből vesz zsemlét? Az utcai szemetesbe dobott szemetedet elszállító miből vesz zsemlét? Nyilván ki vannak ők is fizetve, ezért fizetünk adókat és járulékokat! De nem annak kell kifizetnie, aki a tényleges szolgáltatást igénybe veszi. Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna - mindkét hozzászólásodra értve. Valaki ilyen sötét legyen, hogy ahelyett hogy utánanézne, amit nem tud, még okoskodik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!