Van olyan étel, amit akkor se ennél meg, ha vasvillával szurkálnának? Amit ha odaadnak neked, a menzásnéni fejére borítanád és fel is pofoznád érte. Mi volt a legrosszabb étel életedben, amit ettél ?
Pacal. Fúj
Béka comb.
Ezen kívül minden itthon kapható kaját méhészek.
A férjem volt kint Kínában evett pókot,lárvát,skorpiót,meg mindent is. Kb. munka helyett csak evett. 🤭 3hét alatt 10kilot hízott. 😁 Nagy ínyenc,bármit megeszik.
Ezért írtam,hogy az itthon kaphatóak közül eszek bármit.
Káposztás tészta egy kis "borssal" megszórva. Legalábbis én 4 évesen azt hittem hogy "bors" van rajta, később vettem észre, hogy a "borsszemeknek" lábai meg csápjai vannak. Aztán a végén kiderült hogy a tészta közé nagyon apró fáraóhangyák jutottak be, amit valamiért senki nem vett észre főzés közben. (Egy időben olyan lakásban laktunk, ami olyan volt mint az ementáli, és annyi hangya volt benne hogy tavasszal feketéllett a padló a szárnyas hangyáktól.)
Igaz ez nem egy gyakori eset és én alapvetően nem vagyok válogatós, de azóta jobban odafigyelek arra, amit eszek (azaz nincs-e "extra lába" vagy "érdekes bukéja" vagy "harmadik szeme" az ételnek).
A menzás kajákat illetően az agyonlisztezett zöldborsó vagy ugyanolyan finomfőzelék, a "megymártásos főtt húsdara" (ennek az ételnek a létezése még mindig egy kérdőjel az én szememben), meg a "tejfölös-lisztes habarással" készült "meleg" gyümölcsleves és a sóskafőzelék (amit 3 évesen kóstoltam és csupán két alkalommal életemben; először és utoljára), végül pedig a túrós csusza (ha nem úgy van elkészítve, ahogy Fürdős Zé csinálja).
Amit még nem szoktam szeretni, ha a pörköltben (vagy bármilyen hasonló húsos ételben) a hús nagyon mócsingos vagy tele van csontszilánkkal.
Végül ott az ananász. Én magát a gyümölcsöt és a levét szeretem magába (jól segíti az emésztést) de halálosan utálom ha "sós ételbe" látom vagy pizzán. (Ez is egy gyerekkori emlék miatt; egyszer anyukám vett ilyen Uncle Ben's "édes savanyú mártást" és azt rakta a főtt tésztára, viszont én - 5 voltam - nem szerettem az ananászt benne, meg az egész ilyen gejl édes és fura ízű volt nekem, ezért a hátam mögé álltak és addig ütöttek fakanállal, amíg az összes "undorító mártásos ananászdarabot" meg nem ettem. Azóta ellenségek vagyunk az ananászos sós ételekkel.)
Szusi! Egyszer ettem, és muszáj volt megennem mindet, mert udvariatlanság lett volna nem megennem, ugyanis nekem készítették. Minden falatot undorral ettem, egy életre bennem maradt az emléke. Azóta egyszer kóstoltam vegán szusit, kíváncsiságból, hogy az jobb-e. Hát jobb volt, de nekem az sem ízlett.
A másik az enoki gomba. Itthon szoktunk készíteni kínai kajákat, és egyszer szereztünk enoki gombát. A gombát amúgy szeretem, de ennek olyan volt az állaga, mintha bogarakat ennék, ropogott a fogam alatt. Ugye a gombában van kitin, mint a rovarokban, és ez itt nagyon érződött.
A kocsonyával régen a világból ki lehetett engem kergetni!
Ezen kívül nem szeretem a spenótot, és a tökfőzeléket, a koriander zöldjét, a krumplistésztát. A krémleveseket sem szeretem, mert van fogam, és nem akarok bébiételt enni.
Utoljára hagyom, hogy nem szeretem a húst, vega vagyok, így nekem minden húsos étel teljesen kizárt. Amíg ettem húst, addig se szerettem például a belsőségeket (a májat szerettem), lábat, csülköt, pacalt, zsíros-bőrös husokat, a kolbászt sem szerettem... Annyira nem szerettem a kolbászt, hogy minden ételből kiszedtem, és másnak adtam. Sokan próbálkoztak, hogy majd hoznak "nagyon finom" kolbászt nekem, de igazából egyik sem ízlett. Nem szerettem a csirkecombot sem, utáltam a fekete ereket benne, a csont látványát, utáltam a bőrét, de bőr nélkül sem ízlett, muszájból ettem meg. Egyre megundorodtam a pulykától, disznótól, marhától. Nekem jobb így, hogy nem eszem húst.
- bármit, ami láthatóan, érezhetően romlott... nem vicc, egyszer, amúgy tök jó szakács ismerősünk főzött vmi pincepörköltet, amiben 100% romlott volt a hús... megkóstoltam, majdnem hánytam... aztán apukám, aki ez a "jaj, ne sértsünk meg másokat" kisember, jön oda, hogy miért nem eszem még, nem illik...
- kávé, ill. kávé ízű dolgok
- marcipán (a gyümölccsel kevert oké, a simát ki nem állhatom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!