Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mik azok az ételek amelyek...

Mik azok az ételek amelyek sok gázképződést, fújódást eredményeznek?

Figyelt kérdés
Sajnos elég hajlamos vagyok felpuffadni és emiatt sokat pukizni, viszont ezt elkerülendően kellenének a tippek hogy mit ne fogyasszak a holnapi nap folyamán, mert este megyek át a barátomhoz és el szeretném kerülni a kellemetlenségeket. Bocsi a kérdésért de tényleg fontos lenne. :) 19l

2020. dec. 7. 18:39
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

k-betűsek (káposzta, karfiol, kelkáposzta, stb.

és a hüvelyesek (bab, borsó, csicseri, stb.)

2020. dec. 7. 18:47
 2/8 anonim ***** válasza:
19%
19 év alatt nem sikerült még kitalálni, hogy mi után puffadsz?
2020. dec. 7. 18:48
 3/8 anonim ***** válasza:
65%

A tejtermékek "károsabbak" mint a bab, csak jelezném.

Amúgy ha mész át és barátod... Hát nem tudom mit számít a puki. Előttem nem egy lány engedte el magát és nem zavar.

2020. dec. 7. 18:59
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

3: ezt így általánosságban nem lehet kijelenteni!

Aki pl. laktózérzékeny, az nyilván felfúvódik a tejtermékektől.

De akinek amúgy nincs ilyen betegsége, annak semmi baja a tejtől.

2020. dec. 7. 19:04
 5/8 anonim válasza:

Én megértem a kérdezőt, mert főleg egy kapcsolat elején elég gáz ez a dolog.

Én magamon azt tapasztaltam egy igen stresszes időszakban, mikor szinte csak szendvicset és tésztákat ettem (pl bolognai), semmi gyümölcs, zöldség, tojás és a fentebb felsoroltak, hogy egyáltalán nem puffadtam és nem voltak pukik sem :D

Persze nem kell túlzásokba esni, kell a vegyes étrend, de néhány alkalom belefér.

2020. dec. 7. 19:53
 6/8 anonim ***** válasza:
3/5 engem sem zavar ha egy lány pukizik előttem de az még jobb ha egy lányt sem zavar a férfi puki 😀
2020. dec. 7. 22:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Keress rá. Van valami ilyen lista, azt se tudom hogy lehet erre hirtelen rákeresni. De első helyen szellentés serkentő ételek körében a tejtermékek vannak, nem kell ahhoz laktóz érzékenynek lenni.

Kutatási eredmények vannak erről.

(Bár fura ezt így leírni hogy magas szintű tudósok vizsgálják azt hogy melyik étel hogyan befolyásolja a napi szellentési mennyiséget és nem feltétlen "db" számon hanem térfogatra)

2020. dec. 7. 23:09
 8/8 Sunshinedoll ***** válasza:

Szerintem ez egyéni dolog, aki pl. nincs hozzászokva, hogy hüvelyeseket eszik, az fel fog puffadni tőlük, ha hirtelen sokat eszik, de ha hozzászokik, már nem biztos.

A tejtermékektől nagyon sok ember felpuffad meg a szénsavas üdítőktől, alkoholtól (főleg az édestől vagy a sörtől) illetve búzát tartalmazó készítményektől (de sok más egyéb gabonától is fel lehet). Sokan a szójától is meg a keresztesvirágúakat szokták még mondani (kelbimbó, káposzta, karfiol) bár főzés után ezek kevésbé szoktak puffasztani.

Érdemes ezeket magadnak kitapasztalni, mert most oké, hogy leírtam egy csomó olyan dolgot, ami puffaszthat, de nem jelenti azt, hogy ezek mindenkinél gondot is okoznak, nekem pl. a hüvelyesekkel meg keresztesvirágúakkal semmi bajom nincs, mert minden nap eszek ilyeneket, bár az is tény, hogy ha csak alkalmanként ennék, akkor lehet, hogy nekem is gondot okoznának.

2020. dec. 8. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!