Milyen gabonából csinálnak lisztet, amit lehet is kapni a boltokban?
Figyelt kérdés
Amiről én tudok a kukorica, rizs, sima búza, tönköly búza, durum búza, rozs. De pl létezik árpa is, abból nem csinálnak lisztet? Illetve szoktam venni zabpehely lisztet, az olyan mintha amúgy zabliszt lenne? Ha nem, akkor van külön zabliszt?2020. dec. 5. 21:21
1/5 anonim válasza:
Van árpa liszt, csak nem annyira népszerű. Zabpehely liszt=zabliszt.
3/5 anonim válasza:
Manapság már kb mindenből csinálnak lisztet pl csicseriborsóliszt, szőlőmagliszt stb. Csak utána kell nézned.
4/5 anonim válasza:
Bármilyen gabonát, magot lehet finomra őrölni.
Hajdina liszt is van, nagyon finom.
Csonthéjasokból is, pl mandula liszt, dió liszt, kesu liszt, kókusz liszt....
Sütikbe, tortákba ajánlanám őket, ha valaki gluténmentes a családban, de azért mindenki enne belőle.
5/5 anonim válasza:
Nem tudom, pontosan mire irányul a kérdés, lisztet sok mindenből lehet csinálni, nem csak gabonából.
Tökmag liszt - olajos mag
A gesztenye massza is lényegében liszt
Sulyom liszt - ma már kuriózum, de valamikor régen a növény terméséből lisztet készítettek, a "szegények gesztenyéje" volt (a mag szúrós tüskéi pedig kellemetlenkedni tudtak, ha mezítláb rálépett valaki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!