Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » 1 hónapja lejárt csokipuding...

1 hónapja lejárt csokipuding belekóstolva még jó. Ennek most örüljek?

Figyelt kérdés

Nincs rajta magyar összetevő, ezért nem tudom, mennyi tej van benne, egy barna massza az egész, amilyennek lennie kell. Semmi elszíneződés vagy gyanús folt, kanállal ettem belőle egy keveset, és finom volt, normál íz. De okt. 31-én lejárt, tehát furcsa. Egyrészt örülök, mert ehetem, másrészt nem örülök, mert ki tudja, mennyire mű, ha ennyivel később fogyasztható.

Amúgy a minőségét megőrzi kifejezés angolban best before, azaz legjobb x. nap előtt. Tehát az angol nem mondja, hogy megromlik, csak azt, hogy legjobb után már csak jó lehet - de nem rossz. A magyar kifejezés taszítóbb az elfogyasztásától.

Na, mindegy, szóval belekevertem a zabkásába, valószínű semmi bajom nem lesz tőle.

2020. dec. 5. 20:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap ettem meg egy október 27-én lejárt joghurtot. Pár éve külföldön voltam aupair, ott szoktam erre rá, a család hűtője tele volt több hete lejárt dolgokkal. Akárkinek meséltem ezt ott, mindenki szerint normális dolog. Azóta én is megeszem, ha nincs rossz íze, sose volt még bajom.
2020. dec. 5. 20:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Párom egy 3.hónapja lejárt oikos joghurtot evett meg, nem lett semmi baja. Jól tele vannak ezek tartósitóval.
2020. dec. 5. 22:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig: A szavatossági idő csak azt jelöli, hogy addig az időpontig semmiféle minőségromlást nem szenved a termék, ha betartod a tárolási javaslatokat. Ezt az időt szándékosan nem centizik ki, jellemzően hetek, hónapok múlva is fogyasztható a termék. Kivéve a húst, ott nem játék a szavidő, de az is bírni szokta ha normális minőségű.
2020. dec. 5. 22:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen!
2020. dec. 24. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!