A Completa és a hasonló porok ugyanolyanok mint a sima tejpor?
Régen minden boltban lehetett kapni tejport sütéshez, mára meg teljesen eltűntek a boltokból. Maximum a Tutti márkájút lehet néha elcsípni Tescoban, de 200 gramm 700 ft és úgy kell rá vadászni.
A Pennyben viszont láttam valami saját márkás kávéba való tejport 139-ért vagy valahogy így. Ezek a kávéba való tejporok gyakorlatilag teljesen megegyeznek a sima sütésre való tejporokkal, vagy totál hülye ötlet lenne sütit csinálni belőlük?
Illetve tudja valaki hogy miért tűntek el a sima tejporok a polcokról?
A tejpor egyértelműen tej szárított verziója.
A completa ellenben ezekből áll:
Összetevők
Glükóz szirup, Hidrogénezett növényi zsír, Stabilizátor: E 340, E452, Tejfehérje, Emulgeálószer: E 471, Csomósodást gátló anyag: E 551, Színezék: E 160a
A Tescoban is van tejpor:
Termékleírás
Sovány tejpor. Porlasztva szárított
tehát ebben nincs semmiféle ipari "huncutság".
Nem tudom ez mennyire igazi, mert nem találtam leírást, a képet meg nem tudom annyira felnagyítani:
6: ha jól látom, ez kb. a completa és a tejpor "keveréke".
50% sovány tejpor, a többit nem látom teljesen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!