Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért változott meg a Füstli...

Miért változott meg a Füstli főzési módja?

Figyelt kérdés

Erről van szó:

[link]

Eddig az volt rányomtatva, hogy csomagolással együtt tegyük vízbe, most meg áttértek arra, hogy a csomagolásból kivéve. A boltban találtam még régi csomagolásút is, mert bizonytalan voltam, hogy én emlékszem-e rosszul, de nem, a régin még a csomagolással együtt főzést írták.

Most akkor más anyagú nejlonba csomagolnak, ami nem főzésálló? Vagy a régiről derült ki, hogy mégse főzésálló, és hő hatására beleoldódik a virslibe?


2020. nov. 26. 07:18
 1/9 anonim válasza:
100%
Nem hiszem, hogy a csomagolás más mint eddig. Nekem nem tűnt fel. Az én szempontomból azért sem mindegy, ha a csomagolás beleoldódik a virslibe, mert én mikrózni szoktam. A régit amúgy azért volt ajánlott a csomagolásban főzni, mert benne volt a füstös lé és ha nem abban melegíted, akkor nem lesz olyan finom.
2020. nov. 26. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
Semmilyen virslit nem kell fozni. Mert a virsli alapbol hokezelt, fott pepbol keszult huskeszitmeny. A virslit csak atmelegitjuk, esetleg sutjuk ha valaki ugy szereti.
2020. nov. 26. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
62%

Ezt annyira utálom, mikor valaki tökéleteset ír és lenullázzák a tudatlanok.

#2-es hozzászóló jól írta, a lenullázók pedig buták, mint a tök.

A virsli főtt étel, csak melegíteni kell, ha valaki úgy szereti.

A virsli alapanyaga pontosan ugyanaz, mint a parizeré.

2020. nov. 26. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
2020. nov. 26. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
74%
2-es csak annyit hibázott, hogy a virslit nem főtt pépből készítik, hanem nyers pépből és amikor már bélbe töltötték, akkor kerül főzésre, de a lényegen ez nem változtat. A virslit nem kell otthon főzni.
2020. nov. 26. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ki lehet próbálni, hogy fogunk egy virslit és megfőzöd, majd fogsz egy virslit és beteszed a mikróba és felmelegíted. A mikróban melegített sokkal finomabb lesz, mint,amit főzöl.

Kikísérleteztem, a legjobb eredmény úgy születik, hogy kis fokozaton melegíted mikróban, egy fél evőkanál vízzel a tálban, tényleg csak pár csepp, amennyi benedvesíti a virslit. A magam részről egy kicsit sózom is mielőtt beteszem a mikróba és a végén mégegyszer átforgatom abban a fél kanál sós vizben.

2020. nov. 26. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Oké, nem ez volt a kérdés. Dolgoztam vágóhídon, szóval többet tudok a virsliről, mint a nagy többség. De ettől függetlenül, a virsli melegítését a köznyelvben kb. mindenki főzésnek nevezi, az is, aki ért hozzá. Mint ahogy a tollat is tollnak nevezzük, pedig semmi köze már egy ideje a libákhoz, mert műanyagból készítik, de ez a kifejezés terjedt el.

#1

Kinézetre nagyjából egyforma a régi és új nejlon, meg szerintem az is, ami benne van.

2020. nov. 26. 17:14
 8/9 anonim ***** válasza:
68%

Hát nem, a köznyelvben azért nevezik főzésnek, mert sokan meg is főzik.

A gasztronómiában nem lehet egyenértékű a két fogalom.

Viszont, Te vágóhídon dolgoztál és mégsem tudod a választ ?

Amúgy a mai tollakat golyóstollnak nevezik.

2020. nov. 26. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Nem kell okoskodni, ha nem vagy okos.

Mikor én dolgoztam vágóhídon, ott nem használtak olyan csomagolást, amivel együtt kellett a terméket vízbe tenni. De ettől függetlenül, egy konkrét termék csomagolásáról szól a kérdés, amit jelenleg gyárt egy másik cég, nem az, ahol dolgoztam, próbáld értelmezni.

Mindegy, miért neveznek valamit valahogy, ha úgy nevezik. Én még soha nem hallottam, hogy bárki azt mondta volna, hogy "megmelegítem a virslit", amikor forró vizet használt hozzá. A melegítés alapvetően azt jelenti, hogy mondjuk 40 fokra melegítik a dolgot. Ha forró vízbe teszik, és egy ideig ott is tartják, azt a köznyelvben mindig, mindenki főzésnek nevezi, mert lényegében az is, vízben való hőkezelés. Te biztos nem tudod, de a főzésnek nem alapfeltétele a 100 fokos víz, a nyers hús is simán megfő 80 fokos vízben, csak lassabban.

A mai tollaknak meg golyóstoll a pontos nevük, de nagyjából senki nem hívja így őket, mindenki tollat mond, ez megint csak olyan dolog, amin nem érdemes rugóznod.

2020. nov. 28. 13:08

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!