Konyhakész hízott libamájat (nem konzervet) lehet kapni valahol?
Figyelt kérdés
Karácsonykor anyu mindig vett libamájat 6000-8000 forintért, amennyi kijött ennyiből, majd megsütötte. De anyu nincs már, és legalább egyszer egy évben jó lenne enni. Ahhoz viszont drága, hogy én, a konyhai antitalentum kísérletezgessek a megsütésével. Még anyu is félt tőle, hogy elrontja, és összeesik, vagy mi.
Szóval lehet-e valahol kapni készen. Étterem, vagy hasonló helyen.
2020. nov. 14. 20:32
11/18 anonim válasza:
Mi a baj azzal, ha valaki leírja, hogy az üzemekben erőszakosan tömik a baromfiakat ? Ledugnak a torkukon egy csövet, ami hetekig bennük van, nem mozoghatnak, megsérül a nyelőcsövük, irreálisan gyorsan hízik fel a májuk, ami egészésfügyi problémákat okoz, sokan belehalnak magába a hízlalásba. Számukra ez nagyon fájdalmas.
12/18 anonim válasza:
11
Nincs ezzel baj.
Csak nem ez volt a kérdés
13/18 anonim válasza:
Hát ha valaki úgy gondolja, ezért kell nullára pontozni másokat, akkor azt lehet erre mondani, hogy ha refluxa lesz vagy gasztrokópiai vizsgálata, majd ő is megtapasztalja ugyanezt. Ezért kellene olyan helyről vásárolni, ahol némi emberség is társul az állattartáshoz, nem csak a profit.
14/18 anonim válasza:
Igazad van,én is elmorzsoltam most egy könnycseppet a libákért és refluxom is van
De nem ez volt a kérdés
15/18 anonim válasza:
Köszönöm mindenkinek a lepontozást, amiért felhivtam a figyelmet, hogy érdemes megpróbálni jól tartott állat máját vásárolni, csak kicsit utána kell járni. Fő az önzetlenség ebben a mai világban ugyebár.
16/18 anonim válasza:
15, miért kell mindenhol hirdetni az igét? Itt nem ez a kérdés, ennyi.
17/18 anonim válasza:
1. Nem hirdetem az igét, leirtam egy szempontot, amit normális gonodlkodású embernek meg kell próbálnia szem előtt tartania, régen én se tudtam, és örülök, hogy már tudok erről és ehhez mérten tudok tudatosabban vásárolni. 2. Senki nem kérdezte a te véleményedet sem, hogy miért nem tartod ideillőnek a válaszomat. 3. Nyilván te is látod, hogy jópáran rajtam kivül még nem a kérdésre válaszoltak, köztük te sem több kommentedben, mégis csak én vagyok leponztozva, ti pedig nem. 4. Ez nem igehirdetés, azt a templomban kell keresni, ez szimpla felhivás a tudatos vásárlásra és de, szerintem egy fontos szempont. Nem csak ti vagytok a világon.
18/18 anonim válasza:
Emlékszem amikor a négy mancs nevü német állatvédö szervezet kampányolt a magyar libamáj ellen majdnem tönkretette az ágazatot és a németek vették át a magyarok helyét ahonnét kilettek szorítva. Viszont a négy mancs a német húsipart békén hagyta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!