Profi konyhakes nemet acel vagy japan damaszkoszi acel jobb?
szeretnek egy kemeny eros penget de allitolag a retegelt nagyon kemeny profi damaszkoszi acel torekeny, tehat azt egyszer kell leejteni es szep darab pattan ki az elebol...
Mindennek megvan az elonye es hatranya.
a nemet acel lehet hogy puhabb de szerintem nem tartja ugy az elet. Most inkabb profi szakacsokat kerdeznek ha vannak itt, hogy ki milyent ajanlana? tehat hogy kemeny is legyen de ne torekeny..:)
Biztos tud egy szakács is válaszolni. De anyagtudományi szempontból is megközelíthetjük a dolgot.
A damaszkuszi és a japán (hagyományos - katana és társai) pengék elég jelentősen eltérnek a kettő nem ugyanaz.
A Japán hagyományos fegyver készítésnél két különböző tulajdonságú acélt kevertek. A pengénél a kemény ám törékenyebb van a többi rész a puhább rugalmasabb.
A modern acéljukról meg kiderült hogy elhazudták a minőségét:
De akkor miből készíts acél kést ami nem törik és nem is csorbul, jó éles marad.
A válasz RUGÓACÉL!
Egyszerűen és olcsón be tudod szerezni a használt laprugó is pont jó a célnak.
Speciális ötvözet és tulajdonságai miatt kifejezetten alkalmas kardok kések egyéb vágóeszközök stb készítésére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!