Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Konyhakész hízott libamájat...

Konyhakész hízott libamájat (nem konzervet) lehet kapni valahol?

Figyelt kérdés

Karácsonykor anyu mindig vett libamájat 6000-8000 forintért, amennyi kijött ennyiből, majd megsütötte. De anyu nincs már, és legalább egyszer egy évben jó lenne enni. Ahhoz viszont drága, hogy én, a konyhai antitalentum kísérletezgessek a megsütésével. Még anyu is félt tőle, hogy elrontja, és összeesik, vagy mi.


Szóval lehet-e valahol kapni készen. Étterem, vagy hasonló helyen.


2020. nov. 14. 20:32
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
68%
Tehát elkészítve akarod étteremben?
2020. nov. 14. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 A kérdező kommentje:
Igen, ezt írtam.
2020. nov. 14. 21:00
 3/18 anonim ***** válasza:
37%

Sok helyen láttam étlapon egy hónapja kB mindig kacsa vagy libamájat eszek ha lehet.


Bélszínt Budapest módra, vagy kacsamájas burgert,még talán mekiben is legutoljára voltam a libamájas szezonális ajánlatot xd

2020. nov. 14. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
85%

Igen étteremből tudsz rendelni

De jóval kevesebbet fogsz kapni ennyi pénzért mintha nyersen vennéd

2020. nov. 14. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
62%
Vedd meg a májat és süttesd meg valakivel aki ért hozzá
2020. nov. 14. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
87%

Ha ahhoz drága, hogy otthon megpróbálkozz vele, ahhoz mégdrágább lesz, hogy étteremben vedd meg.

Az összeesés a minőségétől függ, ezzel sajnos nem tudsz mit tenni, akárhogy félsz, nem félsz, vagy vigyázol rá.

Van egy általános szabály, miszerint minél jobb egy alapanyag, annál egyszerűbb jó ételt készíteni belőle. A libamáj is ilyen.

Egy kis fűszerrel egyszerűen meg kell sütni, szép lassan, kímélően, és ennyi. Léteznek bonyolult receptek is, de végtelenül egyszerűen is el lehet készíteni. Keress videókat, aztán ami szimpatikus, azt odafigyelve csináld meg.

2020. nov. 15. 02:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
0%
Amióta láttam, hogy tömik a libákat, én nem ennék libamájat. Tudom, nem ezt kérdezted ,de nagyon szomorú látni, mennyre fájdalmas nekik, sokan belehalnak egy ilyen telepen az erőszakos tömésbe. Ha ennék, megbizható ismerős nénitől, akit a saját szememmel látok, hogy gyengéden, óvatosan csinálja. Az is erőszakos az állattal szemben, de sokkal finomabban tudták csinálni gyakorlott kézzel a régi emberek, mint a gépesitett rendszerben, ahol csveket erőszakolnak le a torkukon. Nagyon szomorú, hogy még mindig igy csinálják.
2020. nov. 15. 06:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
84%
A konyhakész nem azt jelenti, hogy meg is sütötték neked.
2020. nov. 15. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem a libamáj sütése a legegyszerűbb dolgok egyike.

Mi szeretjük az eredeti ízt, ezért nem teszünk hozzá hagymát, fokhagymát.

Veszel libahájat és kisütöd, vagy készen libazsírt.

A zsírból annyi kell, mint a máj súlya.

A májat megtisztítod hártyáktól, erektől és beteszed a zsírba, hogy az ellepje. Nagyságától függően lefedve 8-10 percig forralod, majd fedő nélkül megismétled ugyanennyi időre ugyanezt.

Lényeges, hogy a máj már ne legyen nyers, de még ne is keményedjen meg. Ekkor átszeded egy jénai tálba – ha mégis vércseppek nyomát látnád a tálban, tedd még vissza 4-5 percre. A lábosban maradt zsírt kiforralom annyira, hogy csöpp nedvesség sem maradjon benne, aztán rászűröm a májra, hogy teljesen ellepje.

A libamájat felhasználás előtt egy éjszakára tedd jeges vízbe vagy tejbe, szép lesz a színe, és rendesen kivérzik.

Kész!

2020. nov. 15. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 A kérdező kommentje:
Ötös, ez egy nagyon jó ötlet! Nem is értem, miért lett lepontozva (én zöldeztem). Van itt egy csomó szomszéd néni, aki biztosan szívesen segít nekem ebben. Köszönöm!
2020. nov. 15. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!