Konyhakész hízott libamájat (nem konzervet) lehet kapni valahol?
Karácsonykor anyu mindig vett libamájat 6000-8000 forintért, amennyi kijött ennyiből, majd megsütötte. De anyu nincs már, és legalább egyszer egy évben jó lenne enni. Ahhoz viszont drága, hogy én, a konyhai antitalentum kísérletezgessek a megsütésével. Még anyu is félt tőle, hogy elrontja, és összeesik, vagy mi.
Szóval lehet-e valahol kapni készen. Étterem, vagy hasonló helyen.
Sok helyen láttam étlapon egy hónapja kB mindig kacsa vagy libamájat eszek ha lehet.
Bélszínt Budapest módra, vagy kacsamájas burgert,még talán mekiben is legutoljára voltam a libamájas szezonális ajánlatot xd
Igen étteremből tudsz rendelni
De jóval kevesebbet fogsz kapni ennyi pénzért mintha nyersen vennéd
Ha ahhoz drága, hogy otthon megpróbálkozz vele, ahhoz mégdrágább lesz, hogy étteremben vedd meg.
Az összeesés a minőségétől függ, ezzel sajnos nem tudsz mit tenni, akárhogy félsz, nem félsz, vagy vigyázol rá.
Van egy általános szabály, miszerint minél jobb egy alapanyag, annál egyszerűbb jó ételt készíteni belőle. A libamáj is ilyen.
Egy kis fűszerrel egyszerűen meg kell sütni, szép lassan, kímélően, és ennyi. Léteznek bonyolult receptek is, de végtelenül egyszerűen is el lehet készíteni. Keress videókat, aztán ami szimpatikus, azt odafigyelve csináld meg.
Szerintem a libamáj sütése a legegyszerűbb dolgok egyike.
Mi szeretjük az eredeti ízt, ezért nem teszünk hozzá hagymát, fokhagymát.
Veszel libahájat és kisütöd, vagy készen libazsírt.
A zsírból annyi kell, mint a máj súlya.
A májat megtisztítod hártyáktól, erektől és beteszed a zsírba, hogy az ellepje. Nagyságától függően lefedve 8-10 percig forralod, majd fedő nélkül megismétled ugyanennyi időre ugyanezt.
Lényeges, hogy a máj már ne legyen nyers, de még ne is keményedjen meg. Ekkor átszeded egy jénai tálba – ha mégis vércseppek nyomát látnád a tálban, tedd még vissza 4-5 percre. A lábosban maradt zsírt kiforralom annyira, hogy csöpp nedvesség sem maradjon benne, aztán rászűröm a májra, hogy teljesen ellepje.
A libamájat felhasználás előtt egy éjszakára tedd jeges vízbe vagy tejbe, szép lesz a színe, és rendesen kivérzik.
Kész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!