Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért kékűl el a fokhagyma...

Miért kékűl el a fokhagyma ecetes közegben?

Figyelt kérdés

2020. nov. 6. 11:27
 1/2 anonim ***** válasza:
Sosem làttam még ilyet
2020. nov. 7. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 Progresszor ***** válasza:

Mert a benne lévő kéntartamú aminosavak (tisztításkor, aprításkor) reakcióba lépnek a levegő oxigénjével, ami után már képesek reakcióba lépni a (nyomokban előforduló) rézzel. Annyi réz is elég ami az ivóvízben vagy az ecetben van. A folyamat teljesen hétköznapi, a fokhagyma tökéletesen fogyasztható marad.


Megj: minél frissebb, fiatalabb, lédúsabb a fokhagyma annál inkább hajlamos a kékülésre.


[link]

2020. nov. 11. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!