Normális dolog megfőzni egy hétre előre?
Ti hány napos főtt ételt vagytok még hajlandóak megenni?
Nővérem egy hétre előre megfőz minden vasárnap és dobozol, de fagyasztás nélkül. Illetve előre megcsinálja a reggeli-vacsorát is, ami szendvics vagy valami zabos dolog, stb. Fitness edző, ezért minden kajában van neki saláta, gyümölcs... ami nem külön van csomagolva, hanem egy dobozba a főfogással.
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy vasárnap ebédre elővegyem az előző vasárnap összecsomagolt löttyedt uborkás grill csirkemellet rizzsel, meg az egy hetes sonkás-salátás szendvicset, de ő annyit mondott rá, hogy fokhagymás mártással lemegy.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nem normális dolog.
Mondjuk a salátának 1-óra az éter teste !
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Egy jó hűtőben van az az étel, ami kibírja 1 hétig, nem hogy nem romlik meg, különösebb minőség romlása se lesz.
Mondjuk nem sok ilyen étel van, és pont nem azok , amiket felsoroltál.
Pl egy töltött káposzta, ha savanyú káposztából van, vagy egy konfitált pecsenye, saját zsírjában eltéve. Vagy egy kocsonya, jól lezárva...
Hát igazából nem sok ilyen étel van, és ez hozza is a következő problémát:
Mondjuk kitalálok 3-4 olyan ételt, ami úgy-ahogy kibírja 1 hétig.
Na és akkor onnantól kezdve állandóan minden héten azt enni? Az meg unalmas. Szóval sehogy nem jön össze.
A másik része a történetnek, hogy a fitnesz edzősége miatt fogja rá ezekre az ételekre, hogy egészséges....
Hát én ételekkel foglalkozom már néhány évtizede, de hamarabb mondanék egészségesnek egy friss pörköltöt galuskával, mint egy 1 hetes szendvicset, szóval saját magát teszi hiteltelenné ezzel az egésszel.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Fúj,így meg nem enném!
Vannak ételek,amik kiválóan fagyaszthatók (a pörkölt az egyik,de szivásgombóc,nudli,pásztor tarhonya is ilyen,amúgy ezen a téren én is finnyás vagyok).
Szerda tájékán illene főzni a hét következő felére szombatig,hétvégén ismét főzés.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A legtöbb gyuros egy hétre csomagol nekem is fura én sem ennem meg az egy hetes csirket úgy szoktam hogy főzök vasárnap meg főzök csütörtökön és a csikeket általában nem egyszerre lesutom hanem bepacolva bent hagyom a hűtőben és mindig igyekszek frissen elsütni a rizs is csak frissen jó de amíg elkeszulodok addigra pont meg fő nem vesz el plusszba sok idot....
Az unalmassagrol meg annyit hogy kinek mi éri meg
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Köszi a válaszokat! Tőlem mindenkinek ment a zöld!
A málnás lecsós válaszolónak pedig: a csirkét az uborkával egy dobozba vagy az előre elkészített zabkásába bele a gyümölcsöt és együtt állnak egy hétig, nem pedig frissen kerül bele.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Még ő a fitness edző atyaég!!
Milyen jó szokásokat oszthat meg... Nem igaz, nem lehet 3 naponta főzni 3 napra... Szendvcs csak frisen jó
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Volt egy ilyen műsor a TV paprikán, vasárnap előre főzött a csaj egy hétre, megfőzött 3 alap kaját, és azt variálta (szintén fagyasztás nélkül).
De mondjuk szerintem ez nem egy hétre (vagyis 7 napra) van, hanem 5 napra, gondolom, hétfőtől péntekig.
Feltételezem, szombaton otthon van, akkor készít mást, vasárnap pedig megint sokat főz.
(Mondjuk nekem az 5 napos kaja is fura lenne.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!