Pennybe csak itt minőségtelenek az árúk nagy része?
Nos a Pennybe becsomagolt egész csirke, felvágottak, pékáruk, mirelit rántott húsok nagyon jók.
A húsok másnaposak, a tésztáktól hasmenésem van (bármelyik pennys tészta, kivéve a kék csomagolású) a mirelit zöldségeknek is műanyag íze van.
Egyszer az egyik pennys chipben hajcsómók voltak. Olyan is volt már hogy romlott volt a tejföl pedig nem volt lejárt.
Tescoban szoktam vásárolni, de a Penny nagyon közel van. Nálatok is volt ilyen a pennyből vagy csak nálam?
Pennyben vannak olyan termékek amit kifejezetten ott veszek (egész csirke, rántott hús , kenyér, és nagyon finom a táblacsokijuk és az üdítőitalok), de néhány terméktől hányingerem van ha visszagondolok.
21. Ezt most kitől kérdezed? Tőlem? (20). Vagy a kérdezőtől?
Ha tőlem, akkor eddig darálthús, csirkecomb, kockázott sertés hús, rúdszalámi és prosciutto sonka. Nem vittem vissza, mert úgy voltam vele minek? Úgyse tudnak vele semmit csinálni. Max elnézést kérnek, másik terméket meg nem szerettem volna belőle úgyhogy simán csak kidobtam
Szia!
A kérdésed első felében azt írtad a húsok nagyon jók aztán ezt követően folytattad a húsok "másnaposak"-al nem értem.
-Sajnálatos módon jelenleg Magyarországon nincs lehetőség arra a nagy élelmiszerláncoknál hogy a reggeli 6-7 órás nyitást megelőzően 24 órán belül elvégezzék az állatok le mészárlását kielemezzék a fogyaszthatóságát (élelmiszerbiztonsági előírás) csomagolják, ki szállítsák az élelmiszerlánc központi raktárába aztán ott komissiózák felpakolják a kamionra, lepakolják a kamionról, ki tegyék a polcra.
Ezért nem csak a Penny Marketnél másnapos a hús hanem a konkurenciáknál is , de nem kell megijedni ettől még ehető, minőségileg elfogadott/jó termékeket kapsz.
-Mirelit zöldségtermékek esetén amennyiben műanyag ízt érzel ne úgy próbáld meg kiolvasztani a terméket hogy zacskóval együtt teszed bele az ételedbe hanem nyugodtan bontsd ki. :D Más különben ha fizikálisan műanyagtartalma lenne kizárt hogy engedélyeznék a hatóságok a forgalmazását,egyrészt a gyártót másrészt a forgalmazót is folyamatosan ellenőrzi a NÉBIH termékmintákból.
-A chipsben talált hajcsomó elég érdekes és nem gyakori dolog, ha pennys chipsről van szó akkor a márka megnevezése SALTY melyet horvátországban gyártanak. Amennyiben ilyen történik vidd vissza a terméket oda amelyik boltból vásároltad biztosan orvosolni fogják a problémádat. Azonban a Penny Market boltjaiban számos más chips márka is megtalálható pl: Lay's, Cheetos stb.
Amennyiben egy tejföl szavatossági idő előtt megromlik nagyvalószínűséggel valóban a boltnak a hibája ha csak nem gyártási hiba, ebben az esetben az történhetet hogy a termék a gyártása és a polcra kerülése közben a hűtési lánc megszakadt. A helyedben vissza vinném a terméket nyugtával együtt majd jelezném az aktuális vezetőnek a problémát aki valószínűleg azonnal orvosolja a dolgot és vissza adja a pénzt vagy pedig arra hivatkozik hogy nem bizonyítható hogy a terméket helyesen tároltad ekkor ne húzd fel magad lépj oda a polchoz, válaszd ki az általad vásárolt tejfölel azonos szavatosságú terméket vásárold meg, majd bontsd fel ha azt tapasztalod hogy az is romlott és a vezető továbbra sem hajlandó orvosolni a problémádat nyugodtan írj bele a vásárlók könyvébe és hidd el kárpótolnak.
FONTOS: Nem csak a Penny Market Kft.-nél fordul elő az hogy a hűtendő termékek hűtési lánca megszakad, hanem más cégeknél is mint például Aldi ahol az egyik neves gyártó cég annyira begurult az aldira hogy miattuk romlik a gyártó hírneve hogy kifejlesztettek egy olyan csomagolást melyen hőmérséklet indikátor van, mely kémiai vegyület segítségével ha megszakadt a hűtési lánc elszíneződőtt zöldről pirosra a jelzés így a vásárló tudta hogy nem szabad megvásárolni nálunk Mo.-n érdekes módon ez még nem nagyon terjedt el,vajon miért? :)
Egyébként a kérdésedre válaszolva.: Még sohasem találtam Salty chipsben hajcsomót, a mirelit zöldség amit vásároltam náluk nem volt műanyag izű, illetve a tejfölöket is megfelelő minőségben tudtam megvásárolni.
1. Kommentelőnek: A 0.5-ös kakaóra nem volt rá írva véletlen hogy felbontás után hűtve tárolandó, és te nem fogyasztottad el a felbontást követően azonnal vagy hűtéssel 3 napon túl?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!