Egyetértetek Woland professzorral a "másodrendű" frissesség kapcsán?
Ezt mondta:
"Másodrendű frisseség, ilyen nincs! Frisseség csak egyféle létezik, elsőrendű, és egyben ez az utolsó is. Ha a hal másodrendű frisseségű, az azt jelenti, hogy büdös, romlott."
Nem teljesen értem a kérdésed, de szuper tippet adtál hogy melyik könyvet olvassam legközelebb, köszönöm!
Sok mindenben egyetértettem Woland proffal. :D
Valaki felvilágosítana, mi akar lenni a másodrendű frisseség, honnan vették ezt a kifejezést?
Eddig ugyanis még nem hallottam sehol, és nem igazán tudom értelmezni.
#4
A Mester és Margarita című (zseniális) könyvből származik az idézet.
Na igen, de nem mindegy miről van szó.
Mert a másodrendű frissességű hal kétségtelenül büdös.
A marhahússal már nem ez a helyzet. Mert az a marhabélszín, amit egy hétig érlelek a hűtőben, már nem is másodlagos frissességű.:)
Aztán abból mégis úgy lesz remek steak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!