Szerintetek aug 9-én lejárt tojást még megcsinálhatok rántottának?
Figyelt kérdés
2020. aug. 13. 11:35
1/9 anonim válasza:
A szavatosság a garantált minőség lejártát jelzi, van, hogy akár 1-2 hét múlva is még teljesen jó az adott élelmiszer. Viszont a tojás az nagyon kényes, ha esetleg megromlott a minősége, attól nagyon rosszul lehet lenni. Tapasztalatból mondom, szerintem dobd ki inkább.
2/9 anonim válasza:
Több hónappal a lejárat után is simán ehető! Feltöröd, és úgyis látod, ha valami nem stimmelne....
Régen falun (még hűtő sem volt), amikor télen nem tojtak a tyúkok, a pincében hónapokig elvolt az őszi tojás....
3/9 anonim válasza:
Feltöröd egyesével, beleszagolsz, megnézed a színét-állagát.
Ha rendben van, akkor tökéletes a minősége.
4/9 anonim válasza:
Simán megehetd még a tojás nem tudja hogy lejárt
5/9 anonim válasza:
Nagyon sokáig eláll, ha nem volt hűtőben, akkor is simán 2 hetet rászámolhatsz arra, ami rá van írva a dobozra, de hűtőben tárolva egy hónapot is. Életemben talán csak egyszer találkoztam megromlott tojással.
De a legegyszerűbb és legbiztosabb módszer, ha egyenként ütöd bele őket egy tálba, ha valamelyik rossz, azt a szomszéd szobából is érezni fogja bárki.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtatok! Akkor mindenképp lecsekkolom. :)
2020. aug. 13. 11:56
7/9 anonim válasza:
Nálunk kevés tojás fogy, de mindig van itthon, így aztán folyton lejár, mire épp kellene. Augusztus elején fogyott el az utolsó abból a dobozból, amire június 26 volt írva. Ha furán néz ki/büdös, akkor nem jó már.
8/9 anonim válasza:
Jó az még, régen rá se írták, hogy mikor jár le, feltörtük, ha büdös, nem ettük meg, kb. 15 éve írnak rá lejárati időt.
9/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a segítséget! :)
2020. aug. 13. 14:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!