Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért kell megmosni a tojást?

Miért kell megmosni a tojást?

Figyelt kérdés
2020. júl. 27. 21:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
33%
'hogy ne egyél tyuxart! Szoval nem kötelezö.
2020. júl. 27. 22:06
 12/25 anonim ***** válasza:
28%
csak az igénytelenek és a tudatlanok nem mossák meg, remélem nem szolgálsz fel vendégeknek finom kis tyúksz.ros tiramisut. Meg KELL mosni feltörés előtt, ha tyúksz.ros. A boltit nem szükséges
2020. júl. 27. 22:07
 13/25 anonim ***** válasza:
29%
Mert kakis.
2020. júl. 27. 22:26
 14/25 anonim ***** válasza:
22%
Mert nem teszek be a hűtőbe olyat, amit egy sz... ros fenékből jön ki.
2020. júl. 27. 22:33
 15/25 anonim ***** válasza:
87%
40 évem alatt soha egy tojást nem mostam meg, soha nem volt semmi bajunk.
2020. júl. 28. 05:30
 16/25 anonim ***** válasza:
84%

Pont azt akartam írni, amit #15. 30 éves vagyok majdnem, de amióta az eszemet tudom, a családban csak akkor mostak tojást közvetlenül felhasználás előtt, ha nyersen használták fel, de szerintem még akkor sem mindig... Tiramisu, tatárbeefsteak, scrambled eggs nálunk meg sokszor, nem volt soha baj. Igazából nem is értem teljesen a logikát, ha a bacikat simán le lehetne vízzel mosni, akkor nem bohóckodnának fertőtlenítővel meg egyebekkel mindenhol.

Én soha nem mosom, max. lepattintom a nagyobb darab sz.rt, ha a törésvonalban van, ez főleg házitojásra jellemző. Elolvasva a NÉBIH jelenlegi ajánlásait (amit egy korábbi hozzászóló is bemásolt), ugyanezt írja, hogy a tojást egyáltalán nem vagy szárazon kell tisztítani ha muszáj, esetleg közvetlenül feltörés előtt.

Hűtőbe általában nem rakom, ha mégis akkor külön tojásos dobozba, mással nem érintkezik.

2020. júl. 28. 05:49
 17/25 anonim ***** válasza:
20%

Az, hogy szerencséd volt, még nem jelenti azt, hgy ez a követendő példa. A salátától sem hány mindenki, mégis előfordulhat ha olyat fogsz ki, ami Listeriával vsgy bármivel szennyezett.

Tojást amúgy sem szabad pakolgatbi, ha a hűtőből kiveszed es nem töröd fel azonnal, a kicsapodott víz ugyanugy beviszi a bacikat, mintha lemosnád, csak úgy szólok

2020. júl. 28. 08:18
 18/25 anonim ***** válasza:
65%
17: Mivel tálcaszám esszük a tojást mindenféle formában évek óta, szerintem kevéssé a szerencsén múlik. Megbízható hely, megfelelő konyhai higiénia és tárolás. Mondjuk lehet hogy pont a nagy mennyiség fogyasztása a mi "titkunk", esélye sincs bárminek ránk zápulnia, mert előbb reinkarnálódik valami finomságként.
2020. júl. 28. 08:46
 19/25 anonim ***** válasza:
23%
Azert szokas megmosni, mert amikor feltorod es veletlenul egy kis hejdarab is belekerul az edenybe, az olyan mint ha belesz@rt volna egy csirke a kajadba.
2020. júl. 28. 15:08
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Sokan a gombat sem pucoljak meg csak megmossak, pedig az is tragyabol terem.
2020. júl. 28. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!