Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mitől függ , hogy ki , milyen...

Mitől függ , hogy ki , milyen ételt eszik meg ?

Figyelt kérdés
Mi az oka annak , hogy nem minden ízlik , vagy nem mindent eszünk meg szívesen , még akkor sem ha nagyon éhesek vagyunk ? Nekem szokták mondani számtalanszor , hogy milyen válogatós vagyok . Gyakran hangzik el a kérdés felém , hogy miért nem ízlik épen az adott étel ? A választ nem tudom , hogy pontosan mi befolyásolja az embernél , hogy mit eszik meg jó ízűen s mi az amit nem ?... Nekem számít pl : az is , hogy , hogyan van feltálalva az adott étel . Mert más egy étterem és más egy menza pl !

2020. júl. 25. 12:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
18%
Nevelés kérdése.
2020. júl. 25. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim válasza:
80%
Megszokás kérdése. Például amikor valaki elkezd magára főzni, gyakran megszokja, hogy kevésbé legyen válogatós.
2020. júl. 25. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
70%
Gazdasági helyzetétől. Aki jó módú, az válogat. Aki 3 napja nem evett, neki mindegy, csak életét ada vissza.
2020. júl. 25. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 Mansour ***** válasza:
53%
Szerintem nem csak a nevelés és a megszokás, bár ezeknek is nagy szerepe van, de azt hiszem van benne öröklött tényező is.
2020. júl. 25. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
54%

#2 aki rosszul főz, talán. Aki jól főz, az pont, hogy válogatósabb lesz és már nem eszi meg azt az ipari vackot, amit a menzán kapni, mert érzi, hogy csak vegetából van a leves, hogy kemény vagy szétfőtt a rizs, hogy mócsingos és félig kész a hús, hogy véres még a csirkemell, aminek amúgy sem kell sok idő, hogy elkészüljön...


Amikor én elkezdtem magamra főzni, egyre inkább minőség felé hajlottam, amit olcsóbban megcsináltam, mint a suli menza és finomabban és nagy mennyiségben még időben is jobban jöttem ki.


Ugyan ezt tapasztaltam másoknál is, hogy aki elkezd főzni, rájön, mi a jó az ételben és a rossz minőséget már nem kívánja.

Szóval ez, hogy valaki nem lesz valogatós, ha magára főz, szerintem csak kevés esetben érvényesül.

2020. júl. 26. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó hozzászóló , köszönöm a választ , illetve a hozzászólást , véltem benne felfedezni igazságot . Pont most , valamelyik nap beszélgettek erről a témáról a rádióban egy mester szakáccsal . A szakács azt mondta a menzás kajára , hogy Isten mentse , hogy még egyszer az életben meg kelljen kóstolnia , mert a minősége , csapni való és csak az az előnye , hogy olcsó , na meg azzal is jól lehet lakni , de nem lehet jó ízűen elfogyasztani !
2020. júl. 26. 11:23
 7/12 anonim válasza:
36%

#5 "aki rosszul főz, talán. Aki jól főz, az pont, hogy válogatósabb lesz és már nem eszi meg azt az ipari vackot, amit a menzán kapni"


A kettő nem függ ennyire össze. Például ha jól főzöl, de nincs olyan sok időd főzni, akkor bizony rövidíteni fogsz a folyamaton és kicsit máshogy fogsz elkészíteni egy-egy ételt, mint ahogy otthon megszoktad.

2020. júl. 26. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 Mansour ***** válasza:
Azért írtam, hogy valószínűleg van az ízlésben öröklött tényező is, mert tudok rá példákat, hogy valaki a megfelelő nevelés és korai hozzászoktatás ellenére sem szeret bizonyos dolgokat. De egyébként a "válogatósság" szerintem is alapvetően nevelési probléma és rossz szokások miatt alakul ki.
2020. júl. 26. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Nos én pl: nem vagyok oda csirkéért , de ennek ellenére ha nincsen más , valahogyan megeszem . Anyám mindig fogott egy csirkét az udvaron , majd levágta . Meg is főzte , igen ízletesre , ám mindig azon az asztalon bontotta szét , amin ettünk és volt mikor pont reggeliztem és a tányérom mellett ott terült szét a csirkének a bele + azok a kellemetlen szagok - stb , máig tapasztalom a hatását , holott mind ez még kis gyermek koromban történt . Viszont a májat és az lehet bárminek a mája , állítólag már három éves koromban is kiköptem és a mai napig nem eszem meg , sőt ha megérzem a szagát , már hányingerem támad tőle . Hihetetlen , de számomra nagyon kellemetlen , mikor látom , hogy mások meg milyen jó ízűen fogyasztják ,nekem meg minden bajom van tőle ...
2020. júl. 26. 15:05
 10/12 anonim ***** válasza:

Én voltam disznó vagason is és rendszeren vágtunk csirkét.

Akinek ez trauma, az pszichésen nem bírja ezeket a kajákat. Nem könnyű ettől megszabadulni!


Ettől is függhet, hogy ki mit eszik meg.

Továbbá vannak diéták és divatok és vannak éhező emberek is.

2020. júl. 26. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!