Lehetnek jók azok a tojások, amiknek hígfolyós a fehérje?
A tojáson - meg egyebeken - lévö dátum CSAK ANNYIT jelent, hogy addig GARANTÁLTAN jó, optimális minöségü az adott élelmiszer, de NEM azt, hogy addig fogyasztható.
Ezért nem lényeg a lejárat, ettöl nem romlik meg automatikusan a tojás vagy bármi más.
A tojások esetében célszerü mindig egyenként ütni fel külön edénybe, mert egy akármilyen kicsi sérülés is lehet a héján, ami azt okozhatja, hogy hamarébb megromlik, mint ami várható. (Most eltekintve attól, hogy vannak, akik a régebbi tojásokat átteszik másik dobozba, pedig már lejártak.)
Az, hogy folyik a fehérje - akár vízszerüen is - csak azt jelenti, hogy nem friss, nem túl sokára - pár nap-egy hét - várhatóan megromlik, ezért célszerü minél elöbb felhasználni.
A tojás akkor rossz - mármint egészségre ártalmas -, a kifejezetten büdös, de akkor úgysem tudod megenni, meg mindenképpen észreveszed.
Amíg a szine meg szaga normális, addig ehetö.
Zavaros? Büdös? Ha egyik sem, akkor fogyasztható.
Nyáron gyakoribb a hibás tojás. Bár a modern hűtős szállítás és tárolás óta ez nagyon ritka lett!
Érdemes egy külön pohárba kibontani, és ha nincs baja, többihez önteni.
Az sem baj, ha a tojás szemes. Az csak annyit jelent, hogy megtermékenyítették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!