A mogyoróvajnak milyen az íze?
Igen, alapvetően sós.
Kicsit megtévesztő a neve, mert azt hiheted elsőre, hogy ugyanabból a mogyoróból van, mint a mogyorókrém. (Nutella, stb.)
Közben meg nem, mert a mogyoróvaj földimogyoróból van, és nem bokron termő mogyoróból.
...folytatom...
Ezen kívül nagyon finom satay-mártást csinálhatsz vele, meg még egy csomó kajába is finom!
A mogyoróvaj sós földomogyoróból készül, ezért sósnak kell lennie. Nem édesség, hanem inkább vajszerüen használják.
Rengeteg recepthez használható - az elözö jópárat belinkelt -, meg szendvicsekhez is tökéletes!
Amerikába nagyobb divat ott többféle is van. Csak magyarországon nem nagy a választék így ez a nagyon sós van csak. Én az Amerikana (vagy milyen) mogyoróvajat kóstoltam mivel az volt az egyetlen. De abba majdhogynem darabokban van a só.
Nekem ízlett de szerintem ahoz képest drága és silány. Anyám egyszer csinált házit és hát lehet kevesebb sóval is... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!