Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért ilyen ehetetlenek a mai...

Miért ilyen ehetetlenek a mai kenyerek, kiflik, zsömlék?

Figyelt kérdés
Régen ropogós volt a héja, és a belseje is finom volt. Ma meg olyan mintha gumit ennék. Nyúlik, rágós, és ízre is valami mást érzek. Olyan, mintha még nyers lenne. Már kifordul a számból a szendvics.

2020. jún. 26. 12:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
91%
Ha végképp nem találsz jót, akkor nincs mese, csinálod magadnak.
2020. jún. 26. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem jó helyen vásárolsz!


Menj olyan kis pékségekbe, ahol nem tucatárut kapsz, hanem kézműves terméket - valódi alapanyagokból (adalékok nélkül)

2020. jún. 26. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 anonim ***** válasza:
96%
.... és IGEN, ahogy az 1-es is írja: lehet otthon sütni. És akkor garantáltan tudod, hogy mi van benne...
2020. jún. 26. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem emelhetnek árat, mert a bolt megteszi, ha ők is megtennék már rég elszálltak volna az árak. Ezért a minőséget kell csökkenteni, hogy spóroljanak.
2020. jún. 26. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Más alapanyagok, más technológia, nagyüzemi termelés. A régi kenyerek jóval tovább készültek. Ma már elvárás az is, hogy előre legyenek szeletelve, ahhoz meg már a pékségben meg kell várni, hogy kihűljenek, mert addig szeletelni sem tudják géppel sem. Sok oka van, de lehet jó pékárut venni ma is, csak tényleg keresni kell.
2020. jún. 26. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Rossz helyen veszed.
2020. jún. 26. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mi a Sparban a Vidéki cipót vesszük, ami fél kilós szeletelt. Igen, nem ropog a héja, de nagyon finom attól még. Amúgy kifliből mi most az olivásat vesszük, amit a kisboltban ott sütnek helyben. Hamar el is fogy. Ma reggel elhoztam az utolsó négyet (alig múlt 8 óra, mikor vásároltam), de a az eladó akkor tette be a következő adagot a sütőbe. Nem olcsó, de nagyon jó minőségű.

Mellesleg, attól függ, hol vásárolsz. És igen, lehet otthon is csinálni. Egy hét, mire megkel a tészta, ez igaz, de utána olyan kenyered lesz, amilyet akarsz. Mi is tudnánk sütni itthon, mert nem nehéz, csak elég macerás egy hétig állandóan napi szinten többször átgyúrni a tésztát. Időigényes.

2020. jún. 26. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 A kérdező kommentje:

Itthon szívesen csinálnék, de napi 11 óra meló mellett nincs rá idő.

Köszönöm a válaszokat, kipróbálok majd több fajtát is.

2020. jún. 26. 12:47
 9/23 anonim ***** válasza:
75%
Ha napi 11 órát dolgozol, akkor bizonyára megengedheted magadnak, hogy kézműves kenyeret vegyél. Van vagy 1000-1500 forint kilója, de sokkal jobb, mint az átlag kenyér.
2020. jún. 26. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 A kérdező kommentje:
Azt hol tudok venni?
2020. jún. 26. 12:51
1 2 3

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!