Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az ecet tényleg alkoholból...

Az ecet tényleg alkoholból készül?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 18:45
 1/5 anonim ***** válasza:
59%
Nem.
tegnapelőtt 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 hollófernyiges ***** válasza:
20%
Fenyőfából.
tegnapelőtt 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
85%
Melyik eset ? A 4-5 %-os gyümölcsecet (pl. almából, almahéjból) abból készül, amennyiben az ecetsav baktériumok a cukorból előbb etil-alkoholt állítanak elő és abból oxigén jelenlétében gyorsan ecetsav képződik. A 10-20 %-os ecetsavat szintetikusan állítják elő és vízzel a megfelelő koncentrációra hozzák.
tegnapelőtt 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 Phoney ***** válasza:

Igen. Amit ecet néven hoznak forgalomba, annak ECETnek kell lennie, nem ecetsavas víznek. Egyes országokban nincs ilyen különbségtétel, nálunk pl. van.


A mezei ételecetet finomszeszből erjesztik. Létezik ecetsavas víz is, de annak a neve a kereskedelemben nem ecet, hanem "ecetsav-eszencia" vagy "eceteszencia" (az utóbbiban asszem mind a kettő van).


Az egyébként százéves ipari tankönyvekben is ott van, hogyan erjesztik 15%-ig az ecetet, azóta talán nem annyira meglepő, hogy már a 20 is megy ;)

tegnap 07:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Senior Séf ***** válasza:
56%
Marhaság. Az alkoholhoz alkoholos erjedés, az ecethez pedig ecetsava erjedés járul. Ezek különböző baktériumok.
tegnap 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!