Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Zabfüggőség létezik?

Zabfüggőség létezik?

Figyelt kérdés
Az utóbbi hetekben nagyon ráálltam a zabra. Zabpehely, zabszelet, zabkása... nem édességet kívánok, mert pl egy tábla csoki itt van a konyhában hetek óta és eszembe se jut, de a zabot rendesen kívánom ha véletlenül valamiért nem eszek aznap valamilyen formában. Nemrég elkezdtem intenzívebben sportolni, és amúgy igyekszem normálisan táplálkozni, szóval nem tudom mi ez a nagy zab mániám de nem tudok vele egyszerűen leállni.

2020. jún. 23. 18:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen! És egy másik, külföldi fórumon még évekkel ezelőtt szóba is került ez a téma, és többen is mondták, hogy így vannak vele. Nem jöttünk rá, hogy mitől, bár mi is gyanakodtunk ásványianyag hiányára. Mert egyikünket sem íze fogott meg, hanem csak érezzük, hogy kell. És ha valamiben zab van, pl. kekszfélében, abban is rögtön kiérzem, hogy van benne, és akkor nem tudom abbahagyni.

Cukros dolgokat egyébként évek óta nem eszek.

2020. jún. 24. 11:56
 12/17 anonim ***** válasza:
72%

Ez tökre érdekes, pláne, ha tényleg ennyire nem egyedi a kérdező helyzete...

Lehet, hogy valami génfüggő, amúgy, nem rég olvastam arról cikket, hogy felfedezték az okát annak, hogy miért olyan megosztó fűszer pl. a koriander: mert van vmi gén, amely azért felel, hogy annak megléte vagy hiánya miatt érzik egyesek égetően keserűnek az ízét.

Amióta ezt olvastam, azóta minden egyes nagyon szeretem vagy nagyon nem étel vagy mások ilyen élménye alapján ez eszembe jut, hogy talán minden génfüggő, talán maga a zabfüggés is... mindenért a genetika a felelős tán! :)

2020. jún. 24. 12:17
 13/17 A kérdező kommentje:
Én is minden formában zabozok, házi zabszelet, bolti zabszelet, cukormentes, fehérjés, natúr pehely, ízesített pehely, keverem joghurtba... tényleg minden ami zab :D Az utóbbi napokban nagyon nem is kívántam mást, ilyet hogy hús vagy valami gyakorlatilag egyáltalán nem, de a napi 1-2 adag zabom nélkül nem maradok meg a seggemen :D Örülök egyébként hogy más is van így vele, már kezdtem aggódni hátha valami nagyon nem oké velem
2020. jún. 24. 13:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Érdekes jelenség vagytok. Én heti 2x beleillesztem a reggelimbe, így kibírom mert változatos és két alkalommal tökre ehető íze van. Ennél többször nem bírnám enni. Túl száraz nekem ahhoz. Annak ellenére is, hogy keverem gyümölccsel.

Amit mondjuk nem értek..a sok zabpehelyben lévő rost miatt nem kell gyakrabban mosdóba járnotok? Azért emésztés szempontjából nem a legideálisabb a túlzott fogyasztása.

2020. jún. 24. 13:13
 15/17 anonim ***** válasza:
hozzáteszem, inkább sok zab mint sok fehérlisztes lófsz.
2020. jún. 24. 13:13
 16/17 anonim ***** válasza:

7-es vagyok megint. Még az jutott eszembe, hogy a fehérlisztes cuccokra is mondják, hogy állítólag függőséget tudnak okozni. Mondjuk én meg pont azokat nem szeretem, undorodom tőlük. De nem lehet, hogy a zabban is van ilyesmi? Csak ez mondjuk kevesebb embernél jön elő, és a többség inkább a búzára kattan rá?

#14 Nem eszek belőle nagyobb adagokat egy étkezés alatt, mint mások. :D Csak sokszor eszek zabot, de nem kilószám tömöm magamba.

2020. jún. 24. 13:36
 17/17 Tabbouleh ***** válasza:
100%
Akkor nem csak én vagyok így vele. Imádom a zabot, reggelire mindig azt eszem, néha még ebédre is, sósan (úgy is nagxon nagyon jó). Nem tudom, mi lehet benne, de erősen addiktív. Lehetséges, hogy tápanyaghhiány miatt kívánjuk annyira, mondjuk benne található cink miatt 🤔érezzük, hogy "kell egy kis zab"?
2020. jún. 30. 00:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!